Vad är det som händer på Brevik!?

Med ögon och öron på Breviksskolan i Oxelösund så får man ibland såkallad ”intern information” om vad som händer på skolan. Med två bröder, en som då och då jobbar där och en som agerar elev så får jag den dos information jag behöver för att vara med i det som sker bland eleverna på rasterna, även om jag då och då även gallrar bort det information.

Och det som inträffade i Fredags måste väl då ändå vara bägarn som rinner över kanten, på riktigt? Där vi fick se två ganska grova ”brott” ske. Ett hatbrott och en misshandel.

Informationen jag fått gäller en person som framför en invandrartjej ställt sig och hälsat på ett sätt från forna Tyskland, där har vi hatbrottet. Misshandeln kommer sedan, och inte från samma person, utan från invandrartjejens bror som självfallet kokar över och ger sig på den ”hälsande” killen. Inom loppet av säkert 2 minuter så får vi alltså ett hatbrott och en misshandel. Även jag personligen hade nog kokat över.

Men det var inte det jag hade tänkt att komma till, utan vad jag hade tänkt att komma till är att vi inom loppet av ett år har fått höra om folk som blivit misshandlade påväg hem från skolan, folk som ritat hitlerkors i ansiktet på folk och där elever, på riktigt mobbar lärare. I Maj förra året kom det två undersökningar inom nästan loppet av 1 vecka. Den ena kom från tidningen FOKUS som berättade att Oxelösund då låg på plats 290 av 290 kommuner när det kommer till mobbningsfrågan, och den andra kom ifrån Folkhälsoinstitutet där man undersökt alla Sveriges högstadium, där hamnar Breviksskolan på plats 26, där plats 1 är den absolut sämsta. Detta utav över 1500 undersökta skolor. Och med tanke på vad som skett det senaste året på skolan så lär vi inte förbättra oss något direkt.

Här tänkte jag att de få som orkade läsa enda hit skulle få ”hjälpa” mig, vem är det som bär ansvaret egentligen för det som sker? Är det vi politiker, eller föräldrarna eller är det lärarna och rektorerna som borde engagera sig mer? Något som är solklart är i alla fall att vi måste se något ske, och det ganska snart, innan någonting RIKTIGT allvarligt inträffar!

Tillägg: Det som ”inträffade” i Fredags är den information jag fått från olika håll, jag är inte rätt man att avgöra vad som är rätt eller fel, eller om det ens har inträffat.

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.
www.mufoxelosund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*