Vad är det som händer på Brevik!? – Del 2.

Jag tänkte börja detta inlägg med att lyfta fram en läsarkommentar jag fick på det förra inlägget, helt rent citerat förrutom en bokstav som är inlagd som saknades.

”Problematiken som finns i våra skolor (långt ifrån bara på Brevik) kommer att kvarstå så länge ALLA politiker vägrar inse att det kostar enormt mycket pengar att hjälpa i vuxen ålder och ack så lite när barnen är unga. Istället för att satsa på fler vuxna i skolan får skolorna mindre budgetar som inte räcker till att ha elevstödjande funktioner och när sedan inte socialtjänsten har pengar att sätt in resurser (konsekvenser) ja då får vi skolor som Brevik!” – En inom skolan

Det ”En inom skolan” påstår i sin kommentar skulle jag vilja lyfta fram, politik handlar ganska mycket om pengar, och området skolan så ligger det ganska mycket pengar inom det området. Därför tror, eller jag vet, att det inte satsas mer än vad det gör på skolan, speciellt mobbningsfrågan. Om man bara insåg att det blir dyrare i längden, för en person som blivit mobbad i skolan kan komma kosta lika mycket som 10 elever under sin vuxenhet. Dom kan behöva gå i terapi, prata med psykologer osv. Om man bara insåg detta så skulle man offra de där sista kronorna på skolan. Undertecknad lider tex. av en lättare form av social fobi, vilket undertecknad tror kommer ifrån skoltiden i mellan och högstadiet.

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.
www.mufoxelosund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*