Tack (V) – Dags för en modern hemsida!

Det är inte ofta man som politisk motståndare tackar sina konkurrenter. Men jag vill trots den ”oskrivna regeln” tacka Vänsterpartiet i Oxelösund för deras motion om Oxelösunds hemsida. Som i senaste KF förövrigt bifölls. Där även alla andra partier röstade för förslaget.

Personligen tycker jag att varje kommun borde ha en proffesionell hemsida som ska agera ansikte utåt för kommunen. Man ska vilja lockas till att flytta, resa till eller resa igenom staden. I Oxelösunds fall så blir man istället bara illamående. Eller jag personligen blir det. Man möts av en hemsida som ser ut att vara slafsigt ihopkastad i någon gratisverison där man kan bygga hemsidor. Man möts utav felstavning, på felstavning på felstavning. På en hemsida, speciellt en kommunhemsida, så anser jag att en felstavning inte bör finnas, och om det finns så skall det vara en enstaka och inte 5 styckna på varje sida man besöker.

Ett annat problem med Oxelösunds hemsida är att man matas med information, jag tror inte att man som besökare utav hemsidan är så sugen på att läsa en hel bok när man väl sitter där, man vill nog komma åt någonting och det snabbt. Vilket man inte gör. Därför är det nu tacksamt att Vänsterpartiet ”fixat” så att hemsidan skall ses över. Och jag hoppas innerligt att man gör om den från början, för som den ser ut nu kan den inte göra, det ser bokstavligen bara för jäkligt ut.

Enkelt, Snyggt och Fräscht borde man satsa på!

Dessa kommuner borde Oxelösund ta efter, dessa har lyckats bra i sitt arbete med en kommunhemsida:
Karlskrona
Linköping
Motala
Skara

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.
www.mufoxelosund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*