71% av förstagångsväljarna röstade i Oxelösund!

Enligt SKL (Svenska Kommuner & Lansting) så röstade 71% av Oxelösunds förstagångsväljare i valet som genomfördes förra året.

Jag noterar detta på två olika sätt.

Det glada: Att deltagandet bland unga steg med cirka 10%, det är bra för framtiden att unga engagerar sig mer. Klyschan att ”vi unga är framtiden” stämmer och nu börjar vi inse detta!

Det tråkiga: Att S+V fick majoritet troligen pågrund av de ungas röst. Generellt sätt så ser det ut så i Sverige att unga i åldrarna 18-25 röstar på den röda sidan, även om den också minskat med åren, om det är så även i Oxelösund så skulle det i princip innebära att de 0.3% som S+V hade tillgodo när dom fick majoritet kommer ifrån ungdomarna. S+V sitter inte så säkert som dom tror…

Trots detta så kan vi inte hänga läpp, MUF Oxelösund har en långsatsning gällande de 4 åren inför nästa val, en långsatsning som vi hoppas kommer sluta i att fler unga röstar på Moderaterna eller de övriga partierna i Alliansen. Tillsammans med Moderaterna och Alliansen så har vi sikte på 2014!

SKL:s Rapport & Pressmeddelande

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund,
www.mufoxelosund.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*