Stockholm – Båstad…och så lite Oxelösund!

Stockholm – Båstad är TV4 nya storsatsning, man kör lite på samma spår som dundersuccén Solsidan. ”Överklass möter medelklass på ett skruvat sätt” som Peter Magnusson själv sagt.

I första avsnittet av serien så ska Peter Magnussons karaktär ”Pavel” börja sin båtresa ner till Båstad där han fått ett Wildcard till den årliga tennisturneringen, först så måste man svänga förbi Trosa till Pavels föräldrar för att hämta hans turtröja. Det är här Oxelösund får gratis reklam…hela 3 gånger.

”Nej pappa är nere i Oxelösund på nån grej” säger Pavel två gånger och sedan ”Jag trodde du var i Oxelösund” vid ett senare tillfälle. Stockholm – Båstad som spås få ett tittarantal på runt 1.5 miljoner tittare per avsnitt har alltså gett vår stad gratis reklam.

Oxelösunds kommun borde se detta som något positivt och på nåt sätt marknadsföra detta, även om det inte behöver vara allt för extremt. En liten ”notis” på kommunens hemsida kanske?

Antingen var det bara en extrem notering av mig, men man blir ju lite lokalpatriot när ens egna kommun nämns i en av de större TV-serierna som går just nu.

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*