Om min insändare: ”Fler chanser för unga”

Den insändare som jag idag fått med i SN har fått lite kritik för att den inte har något direkt budskap i sig. Jag personligen tycker ju att bara namnet på insändaren är ett rejält budskap, ”Fler chanser för unga”.

Insändaren grundar sig i att Moderata Ungdomsförbundet just nu kör en vårkampanj som heter”Tillsammans får alla vara olika”med undernamnet ”Fler chanser för Sveriges unga”. Själva grundidéen är, om jag får tolka fritt om hur man på MUF Riks tänkt kring kampanjen, att man vill ge en liten känga åt vänsterpartierna som gärna vill att alla ska vara lika och att alla ”i princip” ska ha samma utbildning, samma jobb, samma lön osv. osv. Den andra tanken man haft, om jag åter får tolka fritt, är att på ett snyggt och smidigt sätt även ge en känga/morot åt vår regering. Att se till att det finns jobb, att vi unga får chansen att jobba och att vi får chansen att bli vad vi vill bli. Jag ska absolut inte sitta här och ljuga och säga att Alliansregeringen lyckats på exakt allt som gjorts, det finns saker som bör förbättras och det vet även dom om.

Och för att koppla kampanjen till något lokalt och som blev aktuellt (igen) iom Onsdagens kommunfullmäktige i Oxelösund där Alliansen lämnade in en motion om att införa LOV, Lagen Om Valfrihet. Och för att då koppla detta till ”Tillsammans får alla vara olika” och ”Fler chanser för Sveriges unga” så är det ju faktiskt så att alla unga som idag utbildar sig till att jobba inom vård och omsorgsbranschen faktiskt inte vill jobba kommunalt, det finns dom som vill jobba med vård och omsorg men som inte vill känna sig bundna till den kommunala marknaden. Så att införa LOV i Oxelösunds kommun skulle vara en välgärning för de unga i Oxelösunds kommun som idag utbildar sig att jobba inom vård och omsorg. En införning skulle även innebära mer intresse för Oxelösunds kommun utåt i landet, fler jobbchanser skapas och fler människor skulle få upp ögonen för vår kommun.

Att införa LOV är bara en utav många pelare som skulle skapa fler jobbchanser för Sveriges och Oxelösunds unga som jobbar och vill jobba inom Vård och Omsorg.

Så nu hoppas jag att jag gjort det mer tydligt vad jag menade med min insändare i dagens tidning, ”Fler chanser för unga”.

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*