Tack till Borgis!

Jag må gilla valfrihet och förespråkar även friskolor, men jag har även förtroende för vissa kommunala sådana. Varav jag under de 6 senaste veckorna fått förtroende för en av dessa riktigt mycket.

Borgmästarhagskolan, eller i ”folkmun” även kallad för Borgis har varit min plats för min APU (arbetsplatsförlagd utbildning) de 6 senaste veckorna. Idag avslutade jag min praktik, en praktik där jag fått agera fritidsledare, vilket även är ett drömjobb för mig personligen, att få jobba med ungdomar. På Borgis har man lyckats med något som jag tycker att få kommunala skolor lyckats med, man har lyckats få alla, åtminstonde 3/4 av alla elever, att ha respekt för varandra. Borgmästarhagskolan lyser med ett självförtroende som jag tycker att alla skolor, kommunal som fri, ska ta efter. Extremt kompetenta lärare, inte bara på att lära ut utan även att vara den där vuxna pedagogen som unga människor kan behöva.

Det har varit 6 glada, intressanta och trevliga veckor som jag fått spendera på Borgis, och ett stort tack även till min handledare under dessa veckor. En människa som verkligen strålar som människa, en lysande pedagog utan dess like.

Med respekt för min handledare under de 6 veckorna så går jag inte ut med något namn.

Tack Borgis, tack!


//Dennis Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*