Kan vi hoppas på ett trendbrott för Oxelösund?

År 2006 så startade tidningen FOKUS en undersökning där man en gång varje år listar vilken kommun det är bäst att bo i. Man rangordnar efter en mängd olika faktorer.

Några av faktorerna är till exempel: Arbetslöshet, självmord per 1000:e invånare, dödsfall relaterade till alkohol och droger, jämdställdhet, anmälda brott och sjukskrivningar. Lägg till ett 10 tal andra formler och du har den fulla undersökningsmodulen. Och att ligga i topp i en sån här undersökning är en enorm bra gratis reklam för varje kommun, det är nåt vi i Oxelösund borde sträva efter. Att ligga i topp. I mitten av Maj så kommer FOKUS nästa undersökning, då ”firar” den 6 år, och vart Oxelösund ligger kan man alltid fundera över. Själv hoppas jag på ett trendbrott och att vi mot alla odds åker uppåt i listan.

Såhär har trenden gått för Oxelösund
2006: Plats 250 – Vinnare: Lomma – Tvåa: Lidingö
2007: Plats 241 – Vinnare: Lund – Tvåa: Lomma
2008: Plats 269 – Vinnare: Danderyd – Tvåa: Lund
2009: Plats 280 – Vinnare: Danderyd – Tvåa: Vellinge
2010: Plats 285 – Vinnare: Habo – Tvåa: Lomma
2011: ??????? – Vinnare: ??????? – Tvåa: ???????

Man ska självklart se alla såna här undersökningar med ett visst filter, men samtidigt så måste man inse att i alla sammanhang som något som marknadsförs nämns är en form av reklam, och att nämnas i en negativ ton är ingen bra reklam. Frågan är bara, hur ska vi förbättra oss på rankningen?

Här kan du läsa alla undersökningar för varje år. (Öppnas som PDF)
200620072008 20092010

//Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*