Student och arbetslös – Eller?

10 Juni 2011, klockan är 13:59, ett hundratal tjejer och killar är bokstavligt talat skitpeppade på att få springa ut genom en dörr. 3 år är över, 3 år som för många formar ens framtid. 14:00 sprang jag och en massa andra studenter ut genom Tessinsskolans dörrar. Nu var vi officiellt studenter.

Att säga att ”det var en av de bästa dagarna i mitt liv” kan säkert låta klyschigt, men tammetusan om inte den 10 Juni 2011 var en av de bästa dagarna i mitt liv? För en del som springer ut genom dom där dörrarna så kan det betyda en osäker framtid, men för många så är framtiden redan spikad. Många har fått jobb, jo faktiskt. Jag gick BF programmet, Barn & Fritid, med inriktning på Fritid, redan 4 veckor före den 10:e Juni så hade jag klart för mig att jag fått sommarvikariat på ett hem för autistiska killar. Förutom det så har jag sökt en fast tjänst till hösten, och magkänslan att jag kan få den är faktiskt riktigt god.

Nu tänker säkert någon, ”ja, men du har tur som fått jobb”. Absolut, men hade då 90% av övriga i min klass också tur? För det faktum att runt 15 talet av oss som gick i BF08b redan hade jobb innan studenten, eller nu efter tycker jag motbevisar en del av den enligt mig tråkiga klyschan ”Student och arbetslös”. Och det handlar inte bara om BF klasserna, flertalet av mina vänner på tex. Samhäll, Estet och Ekonomi har jobb. Sen finns det säkert absolut dom som inte har fått något jobb ännu, men till dom kan jag helt ärligt säga, fortsätt söka, tillslut lyckas man. Jag sökte 10-talet sommarjobb/sommarvikariat och lyckades få ett. Ligger man på så lyckas man.

13 Juni 2011, dagen då mitt första jobb efter studenten inleds. Jag är stolt över att ha ett jobb, det tycker jag alla som har ska vara!

Tillägg: Smyger med lite ”smygreklam” också, Moderat eller ”Alliansare”? Vill du skriva av dig i sommar? Kolla in DENNA länk!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Mejladress: dennis_nilsson@live.se
MUF Oxelösunds hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*