Spel är också kultur! – Sänk momsen

I dag är momsen på böcker, tidningar, konserter och festivaler 6 %. Med en låg moms blir saker billigare. Böcker och festivaler är bra tycker politikerna och sätter en låg moms för att fler ska kunna köpa böcker och gå på festival.

Momsen på dator- och TV-spel är 25 %, det gör att spelen blir dyrare. DreamHack är en datorspelsfestival men har inte 6 % i moms som musikfestivaler. Det gör att DreamHack blir dyrare för deltagarna än vad det skulle behöva vara.

Det tycker vi i MUF är fel! Vi tycker att all kultur ska behandlas lika. Därför vill vi sänka momsen på spelkultur!

Gå med i Moderata Ungdomsförbundets facebook-sida, ”Spel är också kultur! – sänk momsen” HÄR!

//Dennis Nilsson, sekreterare MUF Oxelösund
mejladress: dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*