”Rätt taktik vinner alltid” – Eller hur Olov Zakrisson

Nu är det inte jag som sätter rubriker i tidningen, men hade jag gjort det och om jag varit den reporter som skulle rapporterat ifrån Kustbodstäders förmidsommarfirande i Oxelösunds centrum idag så hade jag sättit rubriken ovan.

Nu undrar kanske någon, vad är det han har vunnit för något? Låt oss ta allt från början. Runt 16:30 kommer ett antal Alliansare ner till centrum för kampanj. Det lokala gymmet ”Puls & Träning” har en liten minitävling där man ska ro så långt som möjligt på en roddmaskin. Oppositionsrådet tillika min partivän dag.bergentoft bestämmer sig för att satsa fullt ut och ror 160 meter på 30 sekunder.

Ungefär 45 minuter därefter kommer Oxelösunds kommunalråd, Socialdemokraten Olov Zakrisson och ska visa sina krafter, extra taggad blir han förståss när han får veta att det är dag.bergentoft som fortfarande har rekordet, full satsning och 30 sekunder senare har han kommit 175 meter på sin roddtur.

10 minuter senare kan jag inte hålla mig längre, jag ville testa om mina kanotkunskaper och det jag lärde mig under den tiden jag paddlade i OKK fortfarande höll, ni vet det där med rätt andning, rätt taktik och sådär. Så istället för att göra som Olov gjort och satsa allt från början och stumna (fel taktik som vanligt ifrån S) på slutet så växlade jag upp takten växelvis, från långsamt till snabbt tempo under mina 30 sekunder. När dom där 30 sekundrarna var rodda och jag kunde pusta ut så kunde jag konstantera att jag slagit min partivän dag.bergentoft och Oxelösunds kommunalråd Olov Zakrisson. 180 meter, 5 meter längre än Olov Zakrissons rekord.

När jag nu lämnat centrum och kommit hem och det återstår 10 minuter av tävlingstiden så har jag fortfarande rekordet, 180 meter rodd på 30 sekunder, det är tydligen inte alla som kan klara det…

(lite roligt är det förövrigt att en otränad 100+kg bjässe som mig ska gå och vinna allting)

Politikertopplistan Rodd: (så långt man kan på 30 sek)
1. Dennis Nilsson (MUF/M)
2. Olov Zakrisson (S)
3. dag.bergentoft (M)

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Mejl:
dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*