Min praktiska lösning istället för sänkt hastighet i gästhamnen!

En diskussion som förs just nu är om man i Oxelösunds gästhamn, även kallat ”läget”, ska sänka hastigheten på ”sjön” från 5 knop till 3 för att förminska den buskörning som tydligen pågår men som jag personligen aldrig lagt märke utav.

I mitt tycke så är det en onödig och mer kostam lösning en den lösning jag personligen, och som säkerligen någon annan också tänkt på. Istället för att sänka hastigheten och fortsätta har kvar skyltarna där dom står idag, varför inte lägga en flytbrygga från piren längst ut, som även kan nyttjas av båtar, och där ställa en utav två nuvarande skyltar.

Jag har ritat och tänkt ut lite själv och kommit fram till följande förslag.

DENNA BILD visar hur mitt förslag är tänkt.
Röd prick markerar där dagens 5-knopsskyltar sitter.
Bilden är gammal och därför fick jag lägga till de nybygda ”bryggorna”, dessa är markerade i gråa streck.
Mitt förslag är att på det lila strecket, en eventuell flytbrygga, placera en av dagens två 5-knopsskyltar istället för att ha kvar skyltarna där dom står idag och ”bara” sänka hastigheten.

klicka på bilden för att förstora den något!

Från den röda pricken, det vill säga där skyltarna är placerade idag, och till mitt tänkta förslag, är det ungefär 80-110 meter enligt lantmäteriet. Dessa 80-110 meter är viktiga för säkerheten och skulle även minska den såkallade buskörningen som folk påstår finns i gästhamnen, även kommunens ”gästhamnsrykte” skulle bli något bättre. Enligt det sjökort jag kollat upp så är djupet där den tänkta flytbryggan skall ligga ungefär 2 till 3.5 meter.

Jag vill gärna veta vad ni som läser denna blogg tycker om mitt förslag, är det bra eller helt och hållet vansinne, borde något finslipas? I mina ögon är inte detta partipolitiskt utan något som alla borde gynnas utav, och som uppvuxen Oxelösundare och då jag i princip bott på ”sjön” varje sommar under min uppväxt så är detta även en viktig fråga för mig. Skriv gärna vad ni tycker eller lämna gärna egna förslag på lösningar.

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Mejla mig gärna med synpunkter:
dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*