”Den tysta statsministern”

Det är över en vecka sedan det tragiska borta i Norge skedde. Ett lands historia ändrades och en hel världs syn på ett land ändrades. Norge, ett av världens mest demokratiska länder, råkade ut för en så sjukt odemokratisk attack ifrån en ensam, bokstavligt talat, idiot.

Efterspelen har varit många. Polisen i Norge sa 85 döda ungdomar, man ändrade sig efter några dagar till att det nu bara var 65 döda. Bra jobb av polisen att få oss att tro att massakern, som oavsett antalet dödsoffel var förfärlig, skulle vara ännu större. (Det sista var skrivet med sarkasm, jag understryker det så ingen får för sig att jag tycker det var bra)

Ett efterspel i Sverige har varit att Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, har fått skyhög kritik ifrån media. Han har fått kritik för att han har varit ”tyst”. Redan samma dag som det som inträffade i Norge skedde skrev han ett brev, redan på morgonen dagen efter kallade han till en presskonferens och likt i brevet visade sitt stöd och erbjöd sitt stöd till vårt grannland. Trots detta så har han enligt media varit tyst. Media rapporterar om att svenska folket anser att han varit tyst, det intressanta? Jag har pratat med ett antal människor efter förra Fredagen och INGEN har pratat någonting om Fredrik Reinfeldt.

Återigen försöker svensk media göra någonting av någonting som inte finns. Skräpjournalistik som försöker skapa opinion genom falska uppgifter. Det finns säkerligen ett antal som inte tycker att Reinfeldt levt upp till det han skall efter Fredagen förra veckan, men att som Aftonbladet och DN uttrycka att hela Svenska folket tycker det, det är bara en lögn. Men Aftonbladet har ju aldrig backat för att ljuga och hitta på tidigare så…

Igår höll SSU en manifestation uppe på ”plattan” (Sergels torg) i Stockholm. Enligt uppgifter så var det över 10 tusen som hade tagit sig dit för att se och lyssna på diverse talare. Sågott som alla ungdomsförbund hade slutit upp för att stötta SSU. MUF, CUF och även Ung Vänster, alla hade dom slutit upp för att stötta våra vänner i SSU. För trots att vi har olika åsikter om en hel del frågor så har vi en sak gemensamt. Vi är unga och vi är engagerade!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Mejla mig gärna med dina åsikter och tankar:
dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*