Man blir bara förbannad…….

26 April 2011: Matchen mellan Syrianska och AIK avbryts efter att knallskott kastats in på planen och skadat en av domarna. Segern tilldöms Syrianska då det tydligen skall finnas bevis för att det varit AIK-klacken som kastat in knallskottet. Som AIK:are är jag tveksam.

24 Maj 2011: Matchen mellan Malmö FF och Helsingborg avbryts efter att ett knallskott kastats in på planen och skadat Helsingborgs målvakt som tappade hörseln, sekundrar efter springer en ”supporter” (läs: huligan) in på planen och slår till den skadade målvakten som håller sig för öronen. Segern tilldöms Helsingborg då knallskottet kommer ifrån Malmös hejaklack och supportern som sprang in på planen hejade på Malmö FF.

30 Juli 2011: Matchen mellan Malmö FF och Djurgården avbryts efter att 4 eller fler knallskott kastats in. Just nu oklart om det var ifrån Djurgårdsklacken knallskotten kom ifrån. Troligen kommer Malmö FF tilldömas segern, men samtidigt kommer Malmö bå böter då dom inte haft tillräckligt hög säkerhet.

Tre matcher kanske inte låter som så jättemånga, men med faktum att det som skett är ovanligt många matcher som avbrytits på grund av personer som inte kan bete sig så är det allvarligt.

Det är dags för SvFF (Svenska Fotbollsförbundet) och Regeringen/Riksdagen att sätta sig ner vid samma bord och komma fram till en lösning på huliganproblemen. I England hade man liknande problem i början av 90-talet, idag finns det knappt något av liknande kvar där alls. Kan England så borde Sverige kunna.

Vi som älskar fotboll på riktigt drabbas av detta. Man blir bara förbannad…..

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*