Politik är ”coolt” igen hos oss unga!

Det glädjer mig att Svensk politik går framåt när det kommer till en föryngringsfas. Det glädjer mig ännu mer att den töntstämpel som funnits hos oss unga politiska engagerade sakta men säkert är påväg att försvinna.

MUF Oxelösund bildades i början av 2007 och var och är fortfarande det enda ungdomsförbundet i Oxelösund. Än så länge. Det ryktas om att vi kommer få konkurens snart. Enligt vad jag erfar så är Ung Vänster påväg att starta upp i Oxelösund, men det är hittills bara vad jag har hört. Men det glädjer mig faktiskt lite ändå, om Ung Vänster startar i Oxelösund så kan vi i MUF äntligen få lite motstånd och genom det bli än mer drivande i vår förening.

Vi har ett annat tydligt exempel, och det är här på ”Partibloggarna” på SN. Jag är inte längre den enda ungdomen som bloggar här på SN. I Vänsterpartiet Nyköpings blogg så har Jasmine Lindqvist, Ordförande för Ung Vänster, börjat blogga. Fler och fler tecken visar på att politik inte längre är töntigt hos ungdomar. Alla politiska ungdomsförbund växer, vissa mer än andra. Moderata Ungdomsförbundet, MUF, är idag Sveriges största ungdomsförbund med våra drygt 12 tusen medlemmar. Med det är vi betydligt större än vad nummer två på rankningen är, SSU med sina drygt 8500 medlemmar. Därefter kommer Ung Vänster (5 tusen medlemmar) och tätt därefter KDU (4400 medlemmar) och LUF med 3900 medlemmar.

Jag tror att det är ungdomsförbundens attityder som ändrats och som skapat denna framgång hos många av partierna. Istället för att diskutera skatter och bidrag med ungdomar så diskuterar vi istället utbildning och jobb. Det har blivit ”coolt” igen att vara ung och engagerad. Det glädjer mig. Dock behöver vi fler unga i politiken för att vi ska kunna höras mer!

Bli medlem i MUF genom ett enda
SMS HÄR!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare i Utbildningsnämnden för Moderaterna Oxelösund
Mejla mig gärna med dina åsikter och frågor:
dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*