När Patrik Renfors inte presenterar hela sanningen…

I ett blogginlägg här på SN-bloggarna den 7:e September skriver Vänsterpartisten Patrik Renfors glatt och nöjt om Oxelösunds placering på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) undersökning i Öppna Jämförelser gällande företagsklimatet i Oxelösund. Han ”glömde” dock skriva ut en sak i sitt blogginlägg.

Undersökningen grundas som Patrik Renfors skriver på enkätfrågor som företagarna i kommunen fått svarat på. Renfors skriver även helt korrekt ut att det är inom 5 områden företagarna har fått svarat. Brandtillsyn, Bygglov, Markupplåtelse, Miljö- och hälsoskydd och Serveringstillstånd.

Där stannade Patrik och var nöjd. Självklart ska man som kommun vara nöjd med att placera sig på plats 34 utav sammanlagt 164 kommuner. Det skulle även jag varit. Men man kan även berätta hur helheten ser ut i denna undersökning.

Kortfattat så har varje kommun fått ett ”betyg” på varje område, 0-100. Och såhär ser Oxelösundssiffrorna ut. Här kommer det Patrik Renfors inte presenterade.

Brandtillsyn – Inget betyg finns tillgängligt!
Bygglov– Inget betyg finns tillgängligt!
Markupplåtelse – Inget betyg finns tillgängligt!
Miljö och Hälsoskydd – Oxelösund hamnar på plats 21 utav 164 och får NKI-värde på 71 utav 100
Serveringstillstånd – Inget betyg finns tillgängligt!

Med andra ord, vår enda placering är på Miljö och Hälsoskydd där vi får en riktigt fin placering. Men det är samtidigt den enda placering vi fått då enkätsvaren inte varit tillräckliga för att kunna sammanställa ett betyg. Och därmed hamnar Oxelösund på den placering man gör. Man får även ha i minne att endast 164 kommuner utav Sveriges 290 var med i undersökningen.

Ska man gå ut med en undersökning som gjorts, ja då ska man gå ut med exakt hur den gjorts. Det anser åtminstonde jag. Men vad Vänsterpartiet och Patrik Renfors har för praxis, det vet jag tyvärr inte.

HÄR kan du hitta hela publikationen utav SKL!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*