Pengafuskare

Det kan inte ha undkommit någon att Håkan Juholt fått ungefär 160 tusen kronor mer än vad han skall ha haft. Nu har även en Centerpolitiker i Riksdagen gått ut med att han också fått för mycket pengar, där handlar det om mellan 1-3 tusen kronor.

Jag börjar på riktigt fundera hur man som politiker tänker när man på ett sånt här sätt ”fuskar” med pengar. Tror man på riktigt att det aldrig skall komma fram att man gör det? Nu förtiden så är de grävande journalisterna riktigt duktiga på det dom gör och stora avslöjanden om politiker lär fortsätta.

Som ersättare i Utbildningsnämnden så får jag ibland gå in som ordinarie ledamot om någon blir sjuk eller inte kan närvara ifrån Alliansens sida. På dessa företräden får jag avrundat 350 kronor per ”möte. Oavsett om vi håller på i 1 eller 8 timmar. Vi har ungefär 6-8 sammanträden per år, så de där 350 kronorna är inget jag kan leva på. Dessa 350 kronor är det enda jag får i arvode som politiker just nu.

Anledningen till att jag skriver ut detta är för att påpeka att det är bättre om vi politiker är ärliga med hur mycket pengar vi ”får” för de uppdrag vi har. Istället för att veta att vi fuskar och ändå inte gå ut offentligt med det. Öppenhet är viktigt, åtminstonde för min del…

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare i Utbildningsnämnden för Moderaterna Oxelösund
Mejla mig gärna med din åsikt/synpunkt:
dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*