Om kvotering

Idag har jag med en insändare om kvotering i SN, en insändare som skrevs för drygt tre veckor sedan. När jag läser den idag så lägger jag märke till faktafel jag har med i insändaren, därför behandlar jag om insändaren här.

Moderaternas partistyrelse har inte lämnat något förslag om att inför kvotering i bolagsstyrelser. Så kan man tolka min insändare och så skall man inte tolka den. Däremot har min kollega, Jessica Rosencrantz, Moderaterna och MUF, lämnat in en motion till partistämman angående att Moderaterna skall ta ställning MOT kvotering.

I slutet av September månad så öppnade dock Moderaternas partisekreterare, Sofia Arkelsten, upp för att Moderaterna skall ta ställning FÖR kvotering och utlovade en het diskussion på den kommande partistämman.

Nu när jag rättat mig själv så kvarstår faktum, Moderaterna skall inte agera som de röda partierna och förespråka kvotering. Moderaterna skall vara ett parti för valfrihetens namn och inte ”tvinga” bolag och andra styrelser till kvotering. Moderaterna skall vara ett parti som inte strävar efter politisk klåfingerhet utan Moderaterna skall vara ett parti som jobbar för individens valfrihet och frihet.

Ställer du frågan till de flesta kvinnorna som lever i Sverige idag så är faktiskt de flesta mot kvotering, dom kommer med kommentarer som ”varför ska vi kvoteras in” och ”det ger oss en dumstämpel”. Könet ska inte spela någon roll, det hela handlar för mig om det viktigaste som finns när du söker ett nytt jobb, och det är kompetensen.

Om jag är man eller kvinna skall inte spela någon som helst roll in när en styrelse skall forma sig, kompetensen är däremot viktig!

Jag hoppas att Moderaterna på partistämman bifaller Jessica Rosencrantz motion om att Moderaterna skall ta ställning mot kvotering och att den heta diskussion som Sofia Arkelsten, partisekreterare, eftersträvar aldrig kommer uppstå. För denna fråga måste vara en självklarhet även för andra Moderata politiker. Vi kan och skall inte ta ställning för kvotering!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund.
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*