Noterbart ifrån M-stämman!

Liten sammanställning över noterbara beslut från Moderatstämman som just nu pågår i Örebro. Fler beslut har tagits, men dessa lyfter jag upp mer personligen.

Uppdaterade tillägg är fetmarkerade!

* Moderaterna har antagit ett nytt idéprogram – Moderaternas idéprogram är en utav två delar i partiets partiprogram. Den andra delen är ett ”handlingsprogram”. 2007 antogs det senaste handlingsprogramet.

* Utan konstigheter så valdes Fredrik Reinfeldt till fortsatt partiledare för Moderaterna.

* Ombuden på stämman gick emot partistyrelsen och är nu för att vara MOT kvotering och att Moderaterna därmed inte kan lämna något kvoteringsförslag i riksdagen – Bra beslut då kvotering i alla lägen är dåligt, kompetens är i alla fall viktigare och bättre!

* Moderaterna har även tagit beslut om att surrogatmödraskap skall utredas – Noterbart är att det idag är förbjudet, trots att årtalet är 2011 och inte 1950.

* Moderaterna har även tagit beslut om att liberalisera strandskyddet.

* Moderaterna kommer även inte längre delta i någon nivå utav Kyrkovalet efter beslut på stämman – Bra beslut då politiska partier inte skall och kan vara med och bestämma om allt, även om vissa andra partier försöker.

* Moderaterna tog även följande beslut: ”Moderaterna uttalar att varje människa förtjänar att ses som en individ snarare än som en del av ett kollektiv”

* Moderaterna tog även ett beslut som länge varit kränkande för oss i Moderata Ungdomsförbundet – Moderaterna har nu uttalat att verka mot skolors kampanjförbud för politiska ungdomsförbund. MUF Oxelösund har flertalet gånger blivit nekade att kampanja på tex. Breviksskolan i Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*