Besök på Breviksskolan om mobbning

Igår eftermiddag var jag på besök på Breviksskolan för att prata med den nya rektorn om hur han ser på arbetet med mobbningen på skolan. Besöket blev lyckat.

Det glädjer mig oerhört att arbetet mot mobbning kommit igång på allvar efter ett par år med ”nej, men vi har ingen mobbning på skolan” svar när man ställt frågor kring mobbning till skolans ansvariga och de ledande politikerna.

Nu ser det dock annorlunda ut. I utbildningsnämnden har jag fått en uppfattning om att det numer ses som ett allvarligt problem och att man gärna ser att arbetet mot mobbning sker på ett bra sätt, tidigare anser jag att man inte tagit problemen på fullaste allvar. Och nu har även Breviksskolan börjat arbetet, som jag ser det, på allvar.

Under samtalet igår med skolans nya rektor så var det många osvarade frågor jag fick svar på. Bland annat fick jag veta att rektorn själv är en stor del i arbetet då han försöker att vara ute i korridorerna i skolan så mycket han bara kan, även lärarna har i större utsträckning börjat röra sig mer i korridorerna. Jag personligen ser detta som en av de viktigaste punkterna, att de vuxna på skolan finns ute bland eleverna även på rasterna och ser vad som sker på plats. Det är trots allt de vuxna som skall agera förebilder, och jag minns från min tid som elev på skolan att man såg upp till de, då, få lärarna som ständigt gick runt i korridorerna.

Josefin Strömberg, Moderat och MUF-are ifrån Örnsköldsvik skrev en gång att ”Rektorer som öppet pratat om sina problem med mobbning brukar vara de som kommit längst i sitt arbete”. Jag tror på detta, och hoppas nu att första steget är taget för en skola med minskad mobbning och minskad utanförskap. Och jag glädjer mig åt att vi i Utbildningsnämnden numer kan komma överens i frågan och inse att ett arbete måste göras. Jag hoppas på uppföljningar i frågan och kommer fortsätta vara drivande i att Oxelösunds skolor ska bli en av Sveriges bästa städer i att motverka mobbning i skolor. Vi är på gång.

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*