Om jag är rik och är det därför jag är Moderat?

Det sker ständigt på min egna blogg att jag blir ”påhoppad” om att jag är Moderat endast för att mina föräldrar är det och att jag är rik och att det är därför jag också skulle vara Moderat. Dags att krossa den myten en gång för alla.

Mina föräldrar är inte Moderater, min mor gjorde ett test inför valet och var procentuellt mer Sosse och Pappa pratar inte politik på det sättet, men ingen av dom är Moderater, det är en sak jag kan klargöra.

Att jag skulle vara rik är också helt felaktigt. Min mor är förtidspensionär och min pappa är hamnarbetare, ingen i släkten är direkt rik och därmed inte jag heller. Som nyutgången student så har jag ett jobb som timvikarie på ett boende för autistiska, och den lönen är inte heller någon ”stureplanslön” så att säga. Så även den myten kan jag krossa.

Anledningen till att jag är Moderat har inget att göra med mina föräldrar eller andra släktingar för den delen. Inte heller att min familj eller släkt skulle vara rika har något med min politiska karta att göra.

Anledningen till att jag är Moderat är för att jag gillar valfriheten att kunna bestämma över mitt liv så mycket som möjligt helt själv, att kunna få välja vilken skola jag skall gå i, om jag vill jobba på ett litet företag eller ett stort och att det ska löna sig att arbeta. Jag är Moderat för att jag vill att mina eventuella barn i framtiden skall gå i en vettig skola och inte den ”flumskola” jag ”tvingades” gå i.

TILLÄGG: Med ”flumskola” menar jag inte de skolor jag själv gått i, utan överlag hur skolpolitiken tidigare varit utformad. Jag anser att skolpolitiken är påväg mot rätt håll än den tidigare vart. De nya betygen är ett sådant exempel, de är numer mer rättvisande i sitt utformade än tidigare enligt mig.

Myter kring oss Moderater har kanske stämt en gång i tiden, men med tiden så har dom sakta krossats, en för en…

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare i Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*