Sebastian Karlssons huvudtackling väcker stor debatt

Året Elitseriestart har egentligen handlat om två saker. Färjestads oerhört dåliga start på säsongen och om tacklingar, fula tacklingar.

Och igår så var det dags igen. I matchen mellan Frölunda och Linköping så tacklades Magnus Kahnberg medvetslös utav Linköpingsspelaren Sebastian Karlsson. En tackling som ser ut att vara med uppsåt om man ser reprisbilderna. Karlsson hade kunnat tackla Kahnberg på ett schysst sätt och han hade faktiskt även hunnit ändra åkbana. Tidigare under säsongen så har även Brynässpelaren Simon Bertilssons tackling mot Jonas Berglund, Färjestad, väckt stor debatt, men jämfört mot Karlssons tackling mot Kahnberg så är det ingenting.

Simon Bertilsson dömdes till 7 matchers avstängning efter sin tackling, som du kan se här. Och skall man gå efter det straffet så bör Sebastian Karlsson få minst 10 matchers avstängning och även en rejäl check böter. Jag förstår verkligen Frölundaspelarnas frustration efter tacklingen, och inte nog med att man får en utav sina bästa spelare söndertacklad, dessutom förlorar man matchen. Sebastian Karlsson fick matchstraff igår, men lär nog få mer straff.

Oavsett vad straffet blir för Karlsson så måste detta få ett slut. Man skall absolut få tackla i ishockey, schyssta tacklingar som kan medföra något till spelet, men i såna här fall där en spelare blir allvarligt skadad så är det inte okej. Man skall straffas hårt, riktigt hårt. Och alla klubbar i Elitserien och de undre serierna borde ha som praxis att om du som spelare i ett lag tacklar någon mot huvudet så kommer du få ett straff även ifrån klubben du spelar i. Rent sportsligt så är det ett schysst sätt att hantera en liknande situation på. Faktum är att unga killar och tjejer lär sig ifrån sina idoler, och sånt här skall inte läras ut till små killar och tjejer.

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*