Ekonomiskt prioriterande

Följande text var menad som en insändare från början, men då den blev för lång enligt mig valde jag att publicera det som ett blogginlägg här istället…

När Oxelösund läcker ekonomiskt så är majoriteten oansvariga. Istället för att erkänna att man räknat fel, felprioriteringar gjorts och att man faktiskt gjort fel så gör man i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet en helt annan sak, man börjar diskutera Oppositionens budget och budgetförslag.

Socialdemokraterna har länge styrt Oxelösunds kommun, i omgångar med Vänsterpartiet. Det är dags att ta ansvar, och ansvar tar man genom att erkänna sina brister och inte andras. En sådan brist är kommunens prioriteringar. Man rustar nu upp Badhuset, vilket i sig är bra, men ett upprustningsbeslut skulle i mina ögon tagits redan för flera år sedan, när man för första gången såg att det fanns brister som behövdes åtgärdas.

Nu läcker bassängerna och relativt stora ombyggnationer lär behövas. Istället hade man kunnat ta beslut tidigare, spara pengar och på det sättet kunnat prioritera andra saker. Som att utveckla järntorget, i somras kallade två turister torget för ett sovjettorg, är det vad kommunen strävar efter? Skolorna har köpt in såkallade ”smartboards” som är ett bra tekniskt sätt att utveckla och lära ut sitt material till eleverna i skolan. Problemet? Dessa ”smartboards” har kostat pengar, men lärarna vet i många fall knappt hur man använder dessa, dom uppfyller alltså inte det dom är till för.

Med rätt prioriteringar kan man spara pengar, och med de pengar som man får kvar använda dessa till att utveckla centrumkärnan och lära lärare hur man använder det material dom fått tillgängligt utav kommunen eller att låta 16 åringar få sitt första jobb i form av ett sommarjobb. Som i längden är en viktig erfarenhet i livet.

Nu väljer majoriteten i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att felprioritera, utan att ta något ansvar. Oppositionen skall inte rösta med majoriteten i de fall där det hela slutar med att kostnader blir högre än tänkt. Alliansen skall fortsätta vara det alternativ som visar vilka prioriteringar som är dom rätta.

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*