Jag är inte Svensk…

… om man skall tro Sverigedemokraterna. Trots min uppväxt med två ”riktiga Svenskar” som SD skulle beskriva dom så är jag inte Svensk. Eller?

Sverigedemokraternas syn på vad man som Svensk skall göra. Man skall göra typisk Svenska ritter, man skall äta typisk Svensk mat och man skall gärna fira typiska Svenska högtider. Jag är en av få Svenskar som är mot Jantelagen, den är typisk Svensk. Jag älskar ölen utav märket Corona och Tacos är en av mina topp 3 favoritmaträtter. Jag firar inte de Svenska högtiderna som man enligt Sverigedemokraterna borde. I år firar jag till exempel jul på jobbet, en dödssynd om man skall tro Sverigedemokraterna. Jag är ateist och blev nästan glad första gången jag ”slapp” fira en skolavslutning i Kyrkan, i Sverigedemokraternas Sverige skall alla skolavslutningar ske i en kyrka.

Sverigedemokraterna vill nu dela in människor i olika ”klasser” när det kommer till medborgarskap i Sverige, frågan är vilken ”klass” jag skulle få, för jag är ju inte vad Sverigedemokraterna kallar en ”äkta Svensk” då jag inte lever upp till deras krav.

I mitt Sverige får vem som helst bo, om man följer de lagar som finns skall sägas, men det förmodar jag att alla gör. I mitt Sverige spelar det ingen roll om tandläkaren heter Gösta eller Mohammed, i mitt Sverige så ska tandläkaren ha rätt kompetens.

I mitt Sverige accepteras alla som dom är, oavsett sexuell läggning, oavsett kön, oavsett ålder och oavsett nationalitet!

//Dennis Nilsson, Sekreterare MUF Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*