Den vissnande rosen

Ett parti på dekis. Ett parti påväg till sin egen grav. Socialdemokraterna mår inte bra. Det gör man verkligen inte. Men är man påväg att dö ut?

Det finns dom som hoppas att Socialdemokraterna skall dö ut. För mig spelar det ingen roll då det alltid kommer finnas dom som har olika åsikter än mig, även om Socialdemokraterna finns eller något annat parti. Men att säga att det är nu pluggen går och att Socialdemokratin i Sverige är påväg att dö ut tror jag kan vara fel.

I valet 2002 så vad Moderaterna ett parti som inte alls mådde så bra. Partiet fick i valet ”bara” 15% utav rösterna. Och visst, man kan påstå att våra vänpartier inom Alliansen fick en del utav rösterna. Folkpartiet fick som exempel avrundat 14% och Kristdemokraterna avrundat 10%. Men frågan vi måste ställa oss som Moderater är, om vi kunde vända en sjunkande skuta, varför skulle Socialdemokraterna inte kunna göra det?

2006 växte Moderaterna med 11% i valet. Partiet fick 26% utav rösterna. Vi levde igen. Mest för att Socialdemokraterna efter valet 2002 hade räknat ut oss. Man trodde inte att vi skulle kunna presentera en egen politik och ett eget regeringsalternativ. Men även för att vi levererade en politik som Sveriges medborgare gillade och såg skulle gynna landet.

Vi i Moderaterna och Alliansen får inte göra samma misstag. Vi måste fortsätta driva en så bra politik som möjligt trots att vårt största motståndarparti börjar bli lite slappa i händerna. För plötsligt en dag kanske dom står där igen, Socialdemokraterna. Står där med 39% och vi undrar hur det kommer säg att vi ”bara” har 25% utav rösterna. Vi måste fortsätta, trots att vi just nu leder med bred marginal.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*