Kommunalrådet i Oxelösunds avhopp – en liten kommentar känns på sin plats

Det känns alltid lite konstigt på något sätt när en ledande politiker hoppar av mitt i ett uppdrag. Men så är det väl med politiken. Ibland kan även den chocka.

Nu kommer Olov Zakrissons val inte som någon superchock egentligen. Oxelösund HAR med faktum gått dåligt, Zakrisson HAR fått ta mycket stryk av både väljare och politiker och Zakrisson ÄR småbarnspappa med en fru som också är mitt i karriären. Det är värdigt av honom att hoppa av för familjens och väljarnas skull. Det finns nog andra politiker, lokalt, landsting och riksdag som kanske borde se på Zakrissons val.

Jag känner inte Zakrisson mer än ytligt, det är en trevlig kille. I valrörelsen 2010 var han väldigt trevlig, bland annat sa han nåt i stilen med att det är kul att så unga personer som du engagerar sig politiskt, oavsett parti. Och det är kul att höra, speciellt då vi unga annars brukar kunna få ta rätt mycket skit. Att jag dessutom i Maj var tilltänkt av Olov att följa med till Frankrike gällande Douzelage samarbetet är också hedrande. Men där fanns det ett visst annat parti vänster om Socialdemokraterna som visst sade nej…

Olov Zakrissons avhopp får inte stoppa oss i Moderaterna. Först och främst lämnar Zakrisson inte politiken idag utan om drygt 1.5 månad och för det andra så måste Moderaterna fortsätta driva sin politik. Man skall aldrig göra sig beroende av vad som sker i ett motståndarparti. Oavsett vad som sker. Moderaterna skall fortsätta kämpa för en god ekonomi, för väljarnas valfrihet och för fler jobb i Oxelösund.

Att önska Ina Fredriksson välkommen som kommunalråd känns lite konstigt, inte på något elakt sätt utan bara det att det känns som hon nästan varit kommunalråd i ett halvår redan. Däremot skall det bli intressant att se vad utvecklingen blir nu när hon har TITELN kommunalråd.

Jag får önska Olov lycka till med familjelivet. All heder år den prioriteringen!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*