Gör din matteläxa – På nätet!

Stockholms Stad har infört ett nytt system. Nu kan alla elever ifrån årskurs 6 och uppåt få hjälp med sin matteläxa – på nätet.

Mattecoacherna är utbildade i ett chattprogram och hur man via en chatt lär ut på ett bra sätt. Ett modernt sätt att jobba med sin läxa hemma om man inte har tillgång till syskon eller föräldrar. Utvecklingen går framåt och så även lärandet och utlärandet.

”Fler och fler elever upptäcker fördelarna med att kunna få hjälp direkt via nätet när det sitter hemma och pluggar. Elever drar sig ibland för att fråga läraren under lektionen och det är inte alltid som föräldrar eller syskon har möjlighet att hjälpa till. Då är naturligtvis mattecoacherna på nätet en välkommen extraresurs” säger Mait Adegård på utbildningsförvaltningen till Skolvärldens hemsida.

Jag som hade över 10 mattelärare i högstadiet och jag som gillar datorer och det mesta kring det hade nog älskat detta om det funnits ”på min tid”. Att kunna sitta hemma och få hjälp med sin matteläxa via en chatt. För mig hade det varit optimalt och så säkerligen för många andra. Det hade kanske gjort att jag blivit något skarpare på matte…

All heder till Stockholms Stad som vågar utmana den gamla världen med ny teknik och nya lärosätt!

Läs artikeln här

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*