Låt restaurangmomsen vara en ”starter”!

McDonalds har och kommer anställa fler. Max har och kommer anställa fler. TGI Friday har och kommer anställa fler. Detta tack vare Alliansens förslag och genomförande av en sänkning av Restaurangmomsen.

Alla vet vi hur det står till. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet anser att sänkningen av momsen var slöseri. Vänsterpartiet har kommit med ett eget förslag som, enligt dom, skulle kunna resultera i över 30 tusen jobb. Som läkare och lärare. För att jobba i restaurang mina vänner, det är inte ett tillräckligt fint jobb för Vänsterpartiet. Jag som Moderat anser att alla jobb är viktiga. Vi skall inte bara prioritera några få jobbplatser, vi skall prioritera många. Som ung i Sverige skall jag kunna i princip välja vad jag vill när jag ska ut på arbetsmarknaden. Därför behövs fler förslag alá sänkningen av restaurangmomsen.

Jag förstår att världen och även Sverige måste ligga lågt nu i och med en eventuell ny finanskris. Det förstår jag. Men man kan ändå redan idag börja blicka framåt. Hur kan vi få fler arbetstillfällen? Hur kan vi som majoritet se till att vi inte får 30 tusen nya jobb inom 2 arbetskategorier och hur kan vi se till att vi får 30 tusen nya jobb inom 12 (eller fler) arbetskategorier? 2006 så handlade valet om jobben. 2010 likasså. Jag kan lova er som läsare att valet 2014 även det till stor del kommer handla om just jobben.

Det måste bli enklare att starta ett eget företag. Idag går väldigt många människor runt med en idé dom skulle vilja förverkliga, men pågrund av att det är för krångligt, tar för lång tid och kostar mycket så är det många som aldrig kommer till skott att starta ett eget företag. Det finns så många idéer på företag som är så kloka och bra att det knappt är sant. Ett sådant exempel hittar ni newtime.se. Ett företag som säljer tid. Låter det knasigt? Inte alls, gå in på hemsidan och kika runt så skall du få se att det inte är så knasigt som det låter. Moderaterna måste vara ett parti som vågar, vi måste våga se till att jobben finns och vi måste se till att fler jobb skapas. Om det blir billigare att starta ett företag så kanske fler skulle starta just ett företag. Det måste bli enklare att starta ett företag. Ställer du frågan ”vet du hur man startar ett företag?” till 100 människor så skulle jag nästan utan att ha gjort det själv vilja påstå att en stor majoritet av de 100 tillfrågade skulle svara nej på frågan.
Jag vill vara med och göra Oxelösund till en företagarkommun. Vill du?

Det är jobben som driver Sverige framåt. Inte bidrag!

Ovanstående blogginlägg inspirerades av min Moderate kollega Thomas Böhlmark. Läs gärna hans inlägg HÄR.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund
Har du en åsikt eller bara vill ventilera en fråga med mig, mejla mig gärna: dennis_nilsson@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*