En smula gör inte hela kakan!

Patrik Renfors (V) har i ett blogginlägg hyllat Oxelösunds kommun för att vi rankas 11 i landet när det gäller personaltätheten inom vården.

SKL (Svenska Kommuner och Landsting) har ett par undersökningar som man kallar ”Öppna Jämförelser”. Där kan man på väldigt många kategorier och många indikationer jämföra Sveriges alla kommuner. Och som den person jag är som vill dubbelkolla saker och ting så kunde jag inte låta bli att kolla upp hur det såg ut i SKL:s senaste ”Öppna Jämförelser” med extra koll på just Oxelösund.

Och till skillnad från Patrik Renfors så är det inga siffror jag direkt jublar åt. Siffrorna kan bli bättre och det hoppas jag innerligt att dom blir. Och med en egen erfarenhet, bara några veckor gammal så vet jag att saker och ting KAN bli bättre.

När en nära bekant till mig (som bor på ett av kommunens äldreboenden) tryckte på sitt personlarm så kom inte personalen. Flera minuter går. Min bekanta ringer då till min mamma som springer de ungefärliga 100-150 metrarna som behövs och kollar varför personalen inte kommer. Min kära mor hittar då personalen i personalrummet…framför TV:n.

Nu hoppas jag verkligen att detta bara var ett engångsfall och att det aldrig tidigare skett någon annan på detta äldreboende. Men vem vet vad som hade kunnat hända? Vem vet vad min nära bekanta hade kunnat drabbats utav?!

Kort sammanfattning av SKL:s samlade siffror kring vård i Sveriges alla kommuner och siffrorna i Oxelösund:
(Grönt är bra, gult är medel och rött är sämre, enligt SKL)
18 av 31 indikationer är röda
7 av 31 indikationer är gula
2 av 31 indikationer är gröna
4 av 31 indikationer saknar uppgifter

Hela SKL:s öppna jämförelser om vården i kommunerna hittar du HÄR! (Öppnas/Laddas ner som PDF-fil)

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*