Man måste våga för att vinna, Alliansen!

Det finns ett problem för Alliansen om man vill vinna valet 2014. Det är att 3 utav 4 partier kan vara för små.

Och för att göra klarttext i detta så gäller det såväl på riksplan som i Oxelösund. Här i kommunen har vi en Allians med Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet. Ibland vill Miljöpartiet vara med på ett hörn och ibland inte. Kristdemokraterna finns inte på papper kvar i kommunen sen valet 2010 då man förlorade sitt enda mandat. I riksdagen har vi en Allians med Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Där det i dagens läge ser ut som Kristdemokraterna åker ur i nästa val. Men det är bara som det ser ut just nu.

Hur vinner man då ett val på bara 1 starkt parti och 2-3 svaga? Det gör man inte. Man brukar ibland säga i sporttermer att en enda spelare inte gör ett helt lag, och detta skulle jag vilja applicera på politiken också. Alliansen kan vinna valet 2014 tack vare en svag opposition (och majoritet i Oxelösund). Men vill man verkligen vara säkra på en vinst så gäller det för de små partierna i Allianslaget att kavla upp armarna på riktigt och ge sig in i fajten. På riktigt.

Vill vi vinna valet 2014? Självklart om man frågar mig. Både lokalt som riks. Och vi vinnar valet genom att i vår Allians bilda ett lag och låta varandra vara med. Idag är Moderaterna ett tongivande parti, vilket jag hoppas vi är 2014 också. Men fasiken vad kul det kunde vara om övriga partier, realistiskt, kunde få över 8-9% vardera. Vi måste börja våga för att vinna, vi sitter i majoritet i riksdagen, men även en majoritet måste våga för att komma någonvart!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*