Buss 715 – ny linjedragning

Det har diskuterats flitigt senaste dagarna om en ny busslinje från Oxelösund till Nyköping. Eller Nyköping till Oxelösund, beroende på hur man ser det.

Idag kan jag som invånare i Oxelösund åka med buss 715 till både Sjukhuset, Skavsta och till Tågstationen. Med den nya busslinjen kommer jag bara kunna åka till Nyköpings bussterminal där jag sen måste byta buss om jag vill till sjukhuset eller Skavsta. Personligen är det gångavstånd till tågstationen, men det finns äldre som behöver åka direkt till tågstationen.

Nu måste jag alltså kliva av vid bussterminalen och kliva på en annan buss för att ta mig dit jag vill. Och jag måste faktiskt ställa mig frågan, varför detta? Visst kommer bussen mellan Nyköping och Oxelösund gå oftare, men jag som resenär kommer även ”vara tvungen” att lägga ut mer pengar på att ta en ny buss som skall ta mig dit jag skall. Dvs sjukhuset eller till Skavsta.

Jag har inga som helst problem med de nya linjerna, snarare tvärtom. Jag tycker det är bra att vi i Oxelösund och dom som skall till Oxelösund får fler turer per dag. Men jag ställer mig frågande till hur man tänker kring ekonomin för oss som reser. Idag kostar en biljett till Nyköping 34 kronor om jag åker ifrån Centrum i Oxelösund till Nyköping. Om jag betalar med mobilen vill säga. Skall det kosta 34 kronor även i fortsättningen? Eller bör länstrafiken sänka priset på ”Nyköping-Oxelösund-Nyköping” linjen? Det är en fråga man bör fundera på hos Länstrafiken.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*