Utveckling, framåt och förnyelse!

Ingen har hitintills nappat på min utmaning. Och jag hade lovat 3-5 egna frågor man skall satsa på. Så här kommer dom.

Komptensen hos lärarna: Enligt senaste statistiken så har Oxelösund den högsta lönen i genomsnitt för lärare. I länet. Samtidigt har Oxelösund i genomsnitt minst kompetens hos lärare. I länet. Jag vill att kommunen satsar på skolan och låter lärare fortbilda sig samtidigt som dom är lärare. Jag tror att både lärare och elever har nytta av detta i längden.

Nybyggandet: Att det byggs i Oxelösund är, enligt mig, superbra. Det visar på att vi åtminstonde vill att folk skall bo och skall flytta hit. Sen om folk gör det är en annan fråga. Jag är en av få människor som tycker det är bra att de nya höghusen som planeras på Femöre skall byggas, men samtidigt får vi inte bli naiva. Vi har redan gjort en supermisstag med kanalhusen. Hur länge är det dom stått där nu utan att någon (förutom 1) flyttat in? Är det 3 år? Vi måste våga fortsätta satsa på att bygga ut kommunen, men vi måste även vara seriösa i vart och vad vi bygger. Bygga för byggandets skull lönar sig aldrig. Och åter, jag ser gärna att det inom en snar framtid finns fler platser för oss unga att bosätta oss än i innerstan. För sanningen är, alla unga vill inte bo i innerstan.

Centrumkärnan: Jag är en sån där som tror att det går att utveckla Järntorget till något fantastiskt. Att bygga in det hela på något sätt och faktiskt ändra stilen på det hela. Först och främst så blir det trevligare för oss som är på Järntorget och så blir det även trevligare för turisterna. Att idag få höra att Oxelösunds torg ser ut som ett torg ifrån Sovjetunionen skrämmer mig, på flera olika sätt. Trivs vi med vårt järntorg som invånare så kommer det i slutänden även gynna försäljarna. 1+1=2.

Prioriteringar: Att en kommun som Oxelösund som inte har råd att läcka pengar hit och dit satsar på en frisbee-golfbana är för mig inte förståeligt. Först och främst, hur många av Oxelösunds drygt 11 tusen invånare visste ens att vi har en sådan? Och hur många vet hur man spelar/kör? Och hur många vet ens vad frisbee-golf är? Självklart skall minoritetssporter och andra fritisintressen också finnas med i tankarna, men vi får inte bli naiva och satsa stora pengar i saker som knappt 10 personer kommer få nytta utav.

Ovanstående är lite hur mina tankar och funderingar går. Och lägg märke till att det är vad JAG tycker och tänker. Inte vad Moderaterna eller någon annan tycker.

Vad tycker ni? Har jag sunda framtidstankar om ovanstående? Vad vill ni själva se för förändringar/Förnyelser? Kommentera gärna!

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*