Nya möten på Koordinaten!

Det var en lugn timme på Koordinaten ikväll. Men det blev två intressanta diskussioner. Om pensionsåldern samt drogmissbruket i Oxelösund och vad vi gör som kommun.

” Pension vid 75 – det funkar ju inte”, sa en person.
Tänk vad Fredriks utspel berör och engagerar. Det ska också beröra och engagera – snart är du och jag där. Hur skulle vi vilja ha det?
För min del hoppas jag på att vara frisk och vital så jag kan jobba länge med det som jag tycker är kul och inspirerande.

Men vad sa våran statsminister egentligen?

Möjlighet att jobba längre för att värna välfärden!
Statsminister Fredrik Reinfeldt ger sin syn på äldres deltagande i arbetslivet i framtiden. I intervjuer lyfter han fram att eftersom människor lever allt längre men samtidigt förväntar sig en hög välfärd och god ekonomisk standard så bör människor vara beredda att jobba längre och att byta karriär i arbetslivet. Han presenterar inga förslag om höjd pensionsålder eller andra lagändringar.

Lite senare under kvällen så är jag på ett annat möte med OXSS (Oxelösunds Segelsällskap). Från kommunen så medverkar bl.a. t.f. kommunchefen Leif Hallström. Han är 70 år fyllda och när han slutar i vår så går han vidare till nya uppdrag. En otroligt allert och driven karl som vill och orkar jobba. Bara ett exempel. Men jag har stor respekt för de som inte orkar och har den möjigheten.

Den här fråga kommer med all säkerhet att diskuteras ochdebatteras under lång tid.

IOGT-NTO:S Micael Söderström kom och pratade om drogmissbruket. Hur vi samverkar i kommunen idag och hur det skulle kunna bli i framtiden. Han berättar lite kring hur omorganisatonen kring socialtjänsten berör dem som han träffar inom missbrukarkretsar. Jag berättar lite kring hur det berör en del av personalen som jag träffat.
Micael, som utanför sitt huvuduppdrag, är en idogt arbetande idealist.

Det blir bra möten öga mot öga där vi kan utbyta idéer och förslag men också kritik. Är övertygad om att över tid så kommer en del förslag att landa på kommunens bord som vi har att ta ställning till.

Vi träffas nästa torsdag mellan kl. 17-18.
Väl mött

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*