Bra samtal som väcker funderingar

Det är Torsdag vilket har betytt att Moderaterna synts på Järntorget i Oxelösund. dag.bergentoft är i Örebro för att kolla in hur deras boenden för äldre fungerar och för att vara med på Moderaternas ”Sverigemötet”.

Så idag gick jag och Ingemar Urborn in istället för Dag. Meningen är att detta skall fungera som en liten uppstartsfas med förhoppning att vi blir fler och fler Moderater som syns på Torsdagarna mellan 17-18.

Så, till samtalen med väljarna. Jag genomförda några bra samtal med väljare i kommunen som hade lite åsikter om vad som skulle kunna fungera bättre.

Det första samtalet handlade lägligt om just centrum där vi befann oss. Och håll i hatten nu, men han beskrev det hela som ett öststatstorg. Han ville ha lite mer utsmyckning som skulle kunna muntra upp själva centrumskärnan, och jag håller med honom. Jag har inte riktigt förstått varför exempelvis den där stora plåtfontänen står där, den är inte speciellt vacker och den tar onödig plats som skulle kunna användas av torghandlare. Oxelösunds torg, det som ligger mellan ICA och Prisman skulle kunna fungera riktigt bra som ett torghandelstorg. Jag skall snoka vidare i vad det är som gör att fler torghandlare inte nyttjar det hela. Är det för dyrt kanske?

En annan kille hade åsikter om persontransporten mellan Oxelösund och Nyköping. Han ville mer än gärna ha ett persontåg som skulle gå mellan kommunerna. Och det är nog många som håller med honom. Frågan är bara om det skulle löna sig ekonomiskt? Eller så skulle man kanske införa att tåget går varje SSAB skift.
05:00 går tåget ifrån Nyköping till Oxelösund och 06:30 tillbaka till Nyköping. Sen går tåget åter ifrån Nyköping till Oxelösund vid 13:00 och ifrån Oxelösund till Nyköping vid 14:30. Sista tågturen skulle kunna vara ifrån Nyköping till Oxelösund klockan 21:00 och ifrån Oxelösund till Nyköping vid 22:30. Skifttåg har varit något som diskuterats ”i åratal”. Det skulle kanske vara något att titta närmare på ytterligare en gång?

Nästa Torsdag är det åter dags att stifta bekantskap med Moderaterna, mellan 17:00 och 18:00 möter ni oss på Järntorget vid bra väder och på Koordinaten vid dåligt väder. Väl mött!


//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*