ARBETSLÖSA UNGDOMAR!

På min torsdagstimme på Järntorget så träffade jag två grabbar, 21 resp. 22 år gamla, arbetslösa. Vi hade en bra diskussion om livet som arbetslös. Vad gör de själva åt sin situation, hur upplever de arbetsförmedlingen, Communicare och kommunen? Vilka kontakter tar de själva direkt med arbetsgivare?

Det blev ett intressant samtal. Vilka möjligheter finns i Oxelösund, i arbetsregion, att ta steget ut i Skandinavien, ut i Europa? Finns modet, finns kunskapen – om inte – vilka möjligheter finns då?

Det känns viktigt att ta olika diskussioner, att alla parter får insikt, vad krävs av mig själv, vilken hjälp kan jag räkna med? Rättigheter och skyldigheter. Fick bra respons och det stärker mig.

Det som oroade mig var när grabbarna skulle gå vidare för att äta frukost, kl. 17.30. Det är inte bra att vända på dygnet – min erfarenhet säger – agera nu – det finns inga genvägar!

Frågan är hur vi tar hand om våra ungdomar på bästa sätt och får ut den rätta effekten.
Du som vill samtala vidare om ungdomsarbetslösheten – hör av dig – vill gärna träffa dig personligen för att hitta bra lösningar tillsammans.

Hälsningar från Din lokala politiker// Dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*