En röd dag för de rödas skull – ok?

Idag är det röd dag, i dubbel bemärkelse. Röd dag för de elever och de arbetare som måste vara lediga på grund av en politiskt beslutad röd dag. Och en röd dag då vi den 2 Maj kommer ha våra tidningar fulla med de förstamajtåg vänsterpartisterna promenerar i.

KDU:s ordförande, Aron Modig, skriver bra om detta i Svenska Dagbladet.

”Den 1 maj är den enda av våra röda dagar som är politiskt betingad. Den har inte sina rötter i någon gemensam tradition, utan präglas enbart av en specifik politisk uppfattning. Fackföreningar och socialistiska partier använder dagen för sina egna syften, även om demonstrationstågen numera består av ett betydligt mindre antal människor än för bara ett par decennier sedan. Det är alltså ett särintresse som av historiska orsaker upphöjts till att få dominera det allmänna rummet under en dag varje år.”

Aron Modig fortsätter:
”Senast vi svenskar rumsterade om bland de röda dagarna i almanackan var 2005 då Sveriges nationaldag, den 6 juni, blev helgdag på bekostnad av annandag pingst. Detta var ett beslut som med rätta mötte kritik från flera håll, då man av tradition och för att få ha kvar en högt uppskattad långhelg under våren, ville behålla annandag pingst som helgdag. Ett betydligt mer naturligt steg hade varit att istället avskaffa den 1 maj som röd dag.”

Jag är fullt beredd att hålla med Aron Modig. Varför skall vi ha en politiskt röd dag för? Vad är syftet? Visserligen så blir eleverna runtom i Sverige glada då dom får en ledig dag. Men för oss andra, vad gynnar denna röd dag oss? Visst, många av oss får en ledig dag vi också. Men av vilken anledning? För att hylla Vänstern? I såna fall jobbar jag personligen hellre än att vara ledig.

Nej, den här röda dagen är för mig och många andra ett minne blott. Den har uppfyllt sitt ”syfte” för längelängelägesedan. Det är dags att stryka den ur almanackan. Vill vänstern demonstrera och fortsätta tala så finns det många andra röda dagar att göra detta på. Röda dagar som INTE har ett politiskt syfte och som samtidigt beslutats utav samma politiker.

Aron Modigs debattinlägg om denna rödröda dag hittar du här.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Vice Ordförande MUF Nyköping
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*