Torsdag – Företagare – Integration – Segregration!

Det är torsdag mellan 17-18. Kommer ner till Järntorget. Det är lite folk på Koordinaten. På torget skyndar folk för att komma undan det strilande regnet och in i olika affärer.

Perfekt för mig – jag går ocksåin i ett par butiker, men som rena företagsbesök.
Går in på Doggocentersom harskyltfönster ut mot Järntorget. En detaljhandelför hund och katt m.m.

Jag möts av en artig man bakom kassadisken.
När jag talar om vem jag är kommer frågan. Kommer du som politiker och pratar med mig.? Påen minut berättar jag om vikten att jag som förtroendevald lyssnar av företagarnas vardag. Hur tycker de att det funkar i stan och i kommunen
.

Straxt därpå kommer även hans fru fram – det är makarna Erika Vergara och
Javier Sanchez Poblete. De ler glatt och och efter några minuter känns det som jag är en medlemi deras familj.


De kom till Sverige från Chile för 25 år sedan. Flydde undan Augusto Pinochet Ugarte,chilensk general, politiker och diktator.

Att integrera sig i samhället har aldrig varit något problem. Men å andra sidan så har de blivit uppfostrade att ta eget ansvar. Något de även fört över till sina barn som flyttat hemifrån.

Javier hade bara varit här två dagar när han på egen hand sökte jobb på dåvarande C-Rör. När de la ner verksamheten stod han arbetslös. Det var ont om jobb – de tog ett snabbt beslut och starade ett städföretag – idag har de även en butik och säljer katt- och hundprodukter.

Det är tufft att vara företagare då det lagom går ihop sig. Men de är båda utbildade ekonomer och vet vad det innebär att ta ekonomiskt ansvar.

Frågar dem hur de ser på segregration i Oxelösund. De ser lite frågande ut – inget de märker av. Det känner inte riktigt igen bilden av den delade staden som SN tar upp i sin tidning.

Jag kommer attgå vidare i Oxelösund för attlyssna, vad är bra, vad kan vi göra bättre,tamotolika influenser.För mig som förtroendevald känns det viktigt att lyssna av för att vara med och bygga en så bra kommun som möjligt.

Det är också viktgit att prata med företagare och lyssna till deras vardag. Att driva små butiker i Oxelösund är en riktig utmaning. Tack för att ni finns.

Hör gärna av dig. Det behöver inte var en torsdag -ring mig.

Hälsningar från Din lokala politiker// Dag
070-567 66 55


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*