Dom förtjänar bättre än mig!

Skolan. En plats som i mitt hjärta alltid kommer vara förknippad med ”han där nere”. En plats jag idag vill vara med och förbättra för dagens unga.

Min tid som skolelev kantades av mobbning. ”Dåliga” skolresultat och skoltrötthet. Jag trivdes egentligen bara i skolan ifrån det vi kallar ”nollettan” till någon gång på sena mellanstadiet. Därefter kom min trötthet. Idag vet jag att den beror på massor av olika saker. Mobbningen är en självklar del i detta. Men även det att jag inte fick den hjälp jag behövde. Med olika saker.

Jag har aldrig haft en bra ”plugghjärna”. Eller ja, om det varit något för mig intressant ämne så har jag väl pluggat. Men inte annars. Jag hängde med länge i mattematiken. Tills det året då alls blev kaos.

Årskurs 6. Min mellanstadieklass flyttades upp till kommunens enda högstadieskola. Jag gick i en helvetesklass. Mina egna, valda ord som jag står för. Vi hade en grupp killar som alla ville vara högsta hönset. Och med det vet ni vad det innebär. Vi hade en grupp tjejer som inte alls brydde sig om att lektionen började en viss tid utan kunde komma inglidandes 15-20 minuter senare. Klassen var rena helvetet med andra ord. Vi var en sån frukstansvärd klass att vi till och med brände ut lärare. I årskurs 6 hade vår klass hela 9 mattelärare.

Idag skyller jag min kunskap i matte på årskurs 6. Och årskurs 7 och 8. Skolan jag gick på tillsammans med mig valde att jag skulle gå det vi då kallade ”hjälpmatte” men som i elevernas mun kallades för ”särmatte”. Och skall vi vara helt ärliga så kunde man nästan tro att det var ”särmatte” vi höll på med. I alla fall i årskurs 7. Under hela skolåret 7 fick vi lösa labyrinter, Sudoku och korsord på mattelektionerna. Ojojoj vad min kunskap i matte steg under den tiden. Typ inte. Matten för mig har alltid varit ett av de jobbigaste ämnena. I gymnasiet kunde vi ”välja” att läsa 3 eller 4 terminer av Mattematik A. Jag valde till en början att läsa 3. Som sen blev 4. Där resultatet blev att jag klarade kursen med 5 veckor kvar innan studenten.

Idag sitter jag i Oxelösunds utbildningsnämnd. Jag har egentligen ett enda mål just nu i nämnden. Och det är att Oxelösunds skolungdomar skall få en bättre skoluppväxt än vad jag hade. Med det menar jag förminskad mobbning och en mer anpassad skolgång för de elever som faktiskt inte hänger med i något ämne. På ett bättre sätt än vad skolan ”anpassade” sig efter min kunskap i mattematik. Oxelösunds skolungdomar förtjänar mer. Dom förtjänar bättre än mig!

//Dennis Nilsson,Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Vice Ordförande MUF Nyköping
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*