Dags att ta körkort – men…

…jag måste erkänna att det i vissa fall är lite läskigt att köra bil. Oavsett om det är mina föräldrars gamla Volvo eller körskolans Audi. Inte för att jag kör ”dåligt”, utan av en annan anledning.

Då jag än så länge, förutom en avstickare till Södertälje, endast kört i Oxelösund och Nyköping så är det till dessa kommuners vägar jag får hålla mig till.

Det är stora hål i marken, det är asfaltsläggningar som ”jäst” och höjts upp ur marken, det är asfalt som lossnat och skapat stora hålor av sand och lera och det är växter som börjat växa upp ur vägarna. Som ”ny” bilförare som är på den sista språngbrädan till körkortstagande så är dessa vägar smått jobbiga. Jag har inte kollen på vart dom finns alltid.

Och så kommer man körande på en väg, vi kan ta Aspaleden i Oxelösund som exempel där det under några hundra meter är 80 km i timmen. Stora hålor man måste undvika, och visst, på Aspaleden har man koll. Men vad skulle ske om jag möts av en stor lastbil påväg till SSAB? Eller en annan bilist som har bråttom hem och kör om mig? Då har jag ingen chans i hela världen att undvika dessa hålor. Eller ja, jag kan ju orsaka en trafikolycka, men jag riskerar hellre en skada på bilen jag kör än en personskada på mig eller någon annan person.

Och det kan inte vara endast för mig som amatör och snart nybliven körkortstagare som detta är ett problem. Eller? Har ni redan körkortstagande vuxna kollen på vart alla hålor runt om i Oxelösund och Nyköping finns?

Vissa vägar i båda kommunerna är fruktansvärda. Och vissa vägar är, i mitt tycke och flera andras, livsfarliga. Exempelvis Aspaleden i Oxelösund. Och jag vet inte hur man tänker, men det borde väl vara mer värt att kosta på sig en lagning av vägarna med störst hålor än att riskera en eller flera människors liv?

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Vice Ordförande MUF Nyköping
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*