TORSDAG MELLAN KL 17-18!

Jag har varit bortrest de två tidigare torsdagarna men har haft mina stand in. Hoppas att det även kändes ok för dig.

Idag på Järntorgetträffade jag två tjejer, 16 resp. 17 år och som har skolavslutning i morgon.
Något de ser fram emot. De har gått IV programmet i Oxelösund. De var nöjda och glada över den hjälp de fått och de lärare som undervisar. Ett gott betyg.

Båda två har också sökt jobb inom kommunen och ska jobba tre veckor i sommar. Något de ser fram emot. Jag känner mig också nöjd att v tagit beslut i kommunenatt satsa 300 tkr så att ett antal ungdomar får chansen till att prova ett jobba. För många av dem är det första jobbet.

Tjejerna har också bestämt att de fortsätter att plugga i höst. Båda två ska plugga bygglinjen vid Utveckingscenter Friskola i Oxelösund.
Det känns bra att det finns olika möjligheter till studier som erbjuds.

När jag går vidare kring Järntorget så funderar jag hur vi tillsammans kan utveckla centrum som är bra för både handlare, besökare och boende. När tryggehetsboendet fyller sina platser i januari 2013 så finns det möjlighet till mer liv och rörelse i centrum. Det är också viktigt att det kommer tillstånd nya bostäderi gamla Folket Hus som idag ägs av Åke Holmström. Det finns ett stort behov av nya bostäder och det gynnar också folklivet i centrum.

Ny detaljplan är på gång i centrum och då är det vktigt att få in synunkter så att det blir en plats för alla.

Du träffar mig varje torsdag mellan 17-18 men jag finns givetvis tillgänglig övriga tider också. Ring så bestämmer vi en tid för en träff.

Hälsningar från Din lokala (M)politiker.

dag.bergentoft
070-567 66 55

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*