Den sjuka världen med homoäktenskap!

Jag är en sån där person som tycker att människor oavsett sexuell läggning skall få göra precis vad dom vill med sina liv. Vill en homosexuell person gifta sig tillsammans med sin partner så skall denna personen få göra det.

Frankrikes presidentFrancois Hollande lovade inför det Franska valet att om han skulle vinna valet så skulle han se till att det i Frankrike skulle gå att gifta sig även om man är homosexuell. Vilket man inte kunnat tidigare. Så nu efter valet har det så kommit fram att Hollande kommer hålla sitt vallöfte, från och med 2013 kommer man som homosexuell kunna gifta sig i kyrkan i Frankrike.
Detta är hur megaawesome (för att använda ett ord jag själv privat använder) som helst.

”Vad menar Dennis med namnet på detta blogginlägg?” sitter nog någon nu och funderar. Och då skall jag förklara.

Frankrike blir i och med att dom inför homoäktenskap 2013 det 12:e landet i världen att införa homoäktenskap. Det 12:e landet i världen. Detta innebär läsare att det i 181 av världens 193 självständiga länder inte är tillåtet att gifta sig som homosexuell. 181 länder. Jag brukar kunna hålla mig till en god ton när jag diskuterar och skriver om politik, men vad är det för jävla värld vi lever i om man som land inte tillåter vissa personer att gifta sig? Vad har man för sjuka värderingar då?

Som liberal så är det en självklarhet för mig att man får göra vad fasiken man vill oavsett sexuell läggning. Kärlek är något underbart, och jag som politiker skall fasiken inte hindra 2 människor att vara lyckliga.

För den intresserade: Det första landet i världen att tillåta homoäktenskap var Holland (även kallat Nederländerna för den petige).
Förutom Holland så är homoäktenskap tillåtet i följande länder;Belgien, Spanien, Kanada, Sydafrika, Norge, Sverige, Portugal, Island, Argentina och Danmark. Dessutom tillåter vissa (tyvärr väldigt få) delstater i USA homoäktenskap.

//Dennis Nilsson, Moderata Ungdomsförbundet Oxelösund
Vice Ordförande MUF Nyköping
Ersättare Utbildningsnämnden Moderaterna Oxelösund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*