Snabba upp processen med bostadsbyggande i Oxelösund!

När jag var och handlade på ICA träffade jag makarna Gustafsson. Träffade dem redan i januari tillsammans med några andra pensionärer då de ville prata om bostadsbyggande för seniorboende. De visade upp en enkät som gjordes redan 2009 som påvisade hur stort behovet är i Oxelösund med hyresrätter, bostadsrätter eller enplanshus som har dagens moderna faciliteter.

Sedan dess har jag träffat SPF:s tankesmedja och där vi var överens om att jobba hårt för att bostadsbyggande skulle komma igång och att vi aktivt skulle bjuda in olika byggentreprenörer. Det fanns bl.a. ett stort intresse för Bovieran där det byggs in med en glasad trädgård för alla hyresgäster.
Har haft direkt kontakt med ägaren till Bovieran, Göran Mellberg. Han är intresserad av att komma till Oxelösund för att göra en inventering vad vi som kommun har att erbjuda.

Men vi måste snabba upp processen med flertalet entreprenörer. Hela 2011 ser jag som ett förlorat år och där majoriteten inte agerade tillräckligt.
Makarna Gustafsson bor idag i en villa i Oxelösund. Men de känner att det är dags nu att hitta ett nytt boende med bra bekvämligheter där de kan bo till det är dags för särskilt boende (äldreboende)

De har i dagarna varit i Nyköping och tittat på ett boende som håller på att byggas. ”Men usch, jag vill inte flytta dit men vi kommer ändå att tvingas att flytta från Oxelösund för att det inte finns tillräckligt med boende här. Men det är här vi vill bo”, säger makarna Gustafsson.
Närde var i Nyköping och tittade på boende så var det 20 st. andra från Oxelösund också.
Det är mycket oroväckande att vi inte kan erbjuda moderna bostäder idag därför måste vi snabba upp byggprocessen och prioritera rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*