Bostadbyggande och handel i Oxelösund!

Alla tisdagar mellan kl. 10-11 under oktober och november finns jag på Järntorget utanför ICA där du kan träffa mig för att prata om bl.a.bostadsfrågor.

Intresset är mycket stort och behovet likaså att det ska komma till nybyggnation. Det är bra att trygghetsboendet Vitsippan byggs där det blir inflyttning i januari 2013. Det är 37 lägenheter och det är jättebra. Men tyvärr räcker inte det. Behovet är så mycket större. Därför är det viktigt att lyssna av vilket behov det är, vilken form av boende som önskas.

På torsdagar mellan 17-18 finns jag alltid Järntorget ända fram till valet. Det är mycket intressant att redan se resultatet av att Moderaten Dag börjar bli en institution på torget. Det är inte min replik utan en kvinna som jag mötte på torget som uttrycke det. Har ju bara hållt på sedan i februari i år.

Jag besöker tre företagare varav en var krögaren Mats Dahlin. Vi pratar om just vikten av nybyggnation, vikten av fler som flyttar till Oxelösund. Det är direkt viktigt för handeln att vi ökar inflyttningen. Att handeln ska känna sig trygga i sina satsningar genomatt kommunen styr mot tydlga mål – att inflyttningen ökar. Företagarna vill känna framtidstro.

Mats är rak i sin kommunikation och även jag får mina fiskar varma. Jag tycker om hans enkla och raka sätt att framföra sina buskap.

Den glade krögaren Mats Dahlin med tydliga budskap till kommunen

Hälsningar dag.bergentoft
Din lokala politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*