Torsdag och intressant träff med ungdomsprästen!

Vilken underbar ungdomspräst vi har i Oxelösund i Veronica Lindgren. Jag träffade henne på Koordinaten under drygt en timme och tiden bara försvann.
Efter den här träffen så är Veronica i mina ögon, ekonomen, entreprenören, egna företagaren, men sedan är hon ju präst också.

Anledningen till att jag ville träffa henne var för att fråga från henne hur hon såg på Oxelösund som kommun, i stort och smått. Hon har bara varit verksam i Oxelösund sedan i mars 2012.
Jag är själv inflyttad och känner tydligt att vi i många stycken ser andra värden än de ”infödda”. Lättare för ”oss” att känna stolthet över kommunen på ett annat sätt. Kan vara fel men det är en känsla som jag har.

Veronica ser olika möjligheter i Oxelösund och mitt i samtalet så känns det som hon är en del av kommunens marknadsföring – att vilja föra utvecklingen framåt.

Vi samtalar om missbruk och våra ungdomars framtid. Det framkommer tydligt det engagemang kyrkan har. Men, kyrkan drivs inte av ett engagemang utan vidare, det krävs en ledare. Veronica är en ledare av rang, i mina ögon.
Tycker att det är intressant att en präst som Veronica ser helheten i kommunen – en god utvecklingsnivå – men att det krävs kraft och idéer att förverkliga. Hon ger sig t.o.m. på färgen på den blå stora kranen i hamnen som syns (nästan) milsvida.

Veronica berättar om att få till en ungdomsgård i åldern 13-25 år, om projektet att stödja unga mödrar från 17 årsålder som inte har gymnasiekompetens.
Allt engagemang som hon berättar om stämmer väl överens om den motion som jag lämnade i kommunfullmäktige senast om att införa sociala insatsgrupper i Oxelösund. Att på ett mer strukturerat sätt, tillsammans jobba för, att nå resultat med de problem som finns.

Ett av många givande samtal under mina torsdagar på Järntorget/Koordinaten.

Hälsningar från din lokala politiker
dag.bergentoft

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*