Oxelösund ökar i företagsranking!

Svenskt Näringsliv publicerade idag svenska kommuners ranking. Oxelösund går från bottenskiktet, 264:e  till 134:e plats. Bra jobbat av många. Speciellt till näringslivsansvarig Hans Rainer och kommunchef Charlotte Johansson.

Bra att majoriteten (S) har ändrat inställning till företagare och företagande. Det är inte allt för många år sedan som tidigare kommunalråd avfärdat tanken att jobba nära företagen. ”Det ger inga röster”, lät det då.

Oppositionen har idag halva röstetalet i Oxelösund. Det märks tydligt att vi påverkar positivt. Allianspartierna har under en rad av år förespråkat en företagslots. I dag har vi en anställd ansvarig för näringsliv på halvtid. Det är bra för Oxelösund.

Jag känner mig verkligen glad och nöjd så här långt. Nu gäller det att hålla i och fortsätta ett metodiskt arbete och det finns mycket mer att göra.

Trosa kommun var snabba att gratulera Oxelösund. Vi ska också gratulera Trosa kommun till 4:e platsen, tappade bara en plats. Hur gör ni för att hålla i så länge bland topp placeringar?  Något vi bör konsultera Trosa om.

Hälsningar från Din lokala politiker

Dag Bergentoft

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*