Oxelösund ska bli Sveriges bästa sjökommun!

Att bo i Oxelösund är nästan= att vara båtägare.
Det är i alla fall väldigt många som är båtägare i Oxelösund.
Men det råder en stor irritation från båtägarna med nuvarande arrendator. Höga priser som inte står i relation till service och kvalitet. Dessutom har arrendatorn/företaget dragits med stora underskott de senare åren.
Därför är det svårt att tro att företaget har möjlighet att höja kvaliten.

För att bli sveriges bästa sjökommun måste vi börja från grunden. Se till att båtägarna inte flyr till andra kommuner för att söka båtplats. Tvärtom – det ska vara kö till båtplatserna. Låt oss börja där.

https://docs.google.com/file/d/0B8IrVJYA2OL3clMxLXRhTERMYXc/preview?pli=1image

Hälsningar från Din lokala politiker

Dag Bergentoft

 

17 thoughts on “Oxelösund ska bli Sveriges bästa sjökommun!

 1. Oxelösund ÄR Sveriges bästa kommun om vi ser till vår vackra natur och dom enorma grönytor vi har för allehanda aktiviteter. När kommer Ulf idag? Idag på SVT pratade en kvinna med förnamnet Selene. Hon är ambassadör för Hjärnkoll. Hon sade i stort vad jag försökt säga dom senaste 20 åren. Tre av fyra svenskar är direkt eller indirekt drabbade av den psykiska ohälsan. Detta kostar enorma pengar, inte minst för företagen. Precis som jag var hon besviken att detta problem INTE berörs i ännu en valrörelse. Själv hade kvinnan varit sjukskriven i fyra år. Någon hjälp fanns inte sa hon. Precis vad jag sagt. Jag vet att MINA kunskaper överstiger Ulf Kristerssons och jag hoppa han ger mig en kvart. Han verkar kunna lyssna, fick det intrycket när vi skakade hand i Nyköping. Valet blir en riktig rysare. I går hände något kul på torget. Gunnar Söderberg behövde gå på toan. Han tog av sig västen. Jag sa på skoj vore kul att se reaktioner om jag tog på mig den. Det BLEV det. Jag har ALDRIG röstat på Mp o gör det inte i år heller. Kingen gick förbi o buade. Lundberg skrattade gott, vilket dom flesta gjorde. Humor mår vi alla bra av. Hur dags kommer Ulf?

 2. Valet slutade nästan exakt som jag tippade o trodde. S 40% o V 12% var väl ändå rätt nära. Alliansen förlorade valet för att man svek dom svaga. Sjuka, arbetslösa och dom fattigaste pensionärerna. Varnade för detta redan när denna mandatperiod började. Ingen trodde mig då. Idag VET alla att jag hade rätt. Nu blir det rörigt, men det får vi leva med. Omval skulle bara gynna Sd. Fast jättetråkigt att vår tids störste statsman Fredrik Reinfeldt nu slutar. Finns ingen IDAG som kan axla hans mantel. Det var ju Fredrik jag röstade på i riksdagsvalet. Nåja livet går vidare Dag. Nästa vecka åker jag, Anette o Bamse till Ullared. En handlar och en pratar gissa vem som gör vad? Du skall ha en trevlig o fin höst Dag. Vi ses o HEJ!

 3. Det är sorgens dag idag. Europas bästa stats o finansminsister lämnar politiken och dom Nya Moderaterna. Betänk att 23% INTE är ett dåligt val. Dom två är ju nästan omöjligt att ersätta. Jag TROR därmed att alliansen är död framöver. Ni föll på sveket mot dom svaga. Hör idag att även S tar på sig en stor skuld för att Sd växer så det knakar. Självrannsaka er nu och tänk till och kom igen till nästa val (om det inte blir nyval innan förstås) 2018. Vi tänkte inte rösta alls i detta val. Men vi gjorde vår plikt. Hur vi röstade vet du. Utan Fredrik har jag nog mycket svårt att ge riksdags rösten till M någon mer gång. Men jag håller alla dörrar öppna utom Sd:s. S lär aldrig gå då Anette o jag är envisare än S. Vi viker oss aldrig för tarvligheter. Som sagt Trevlig Höst!

  1. Det känns inte alls bra med nuläget. Trist att två så viktiga personer lämnar men det var väntat.
   Väljarna har ju saget sitt. Nu får vi laga efter läge. Likaså i Oxelösund.

 4. Är det sant Dag att M börjar närma sig SD? I så fall kan ni glömma mig som väljare. Nu är det långt till nästa val. OM det inte blir nyval förstås. Jag gillar INTE detta. Hej!

 5. Vårt val nu står mellan M och soffan. Vad ni än gör så svik aldrig arvet efter Fredrik Reinfeldt. Mitt hjärta är fortfarande öppet.

 6. Då slapp vi Extra-valet vilket jag tycker är bra. Det verkar som AKB går i Reinfeldts fotspår och det gillar jag. Nu rättar dom rödgröna till stupstocken o A-kassan och den frågan är utagerad. Då finns stora möjlighet för en Allians-regering 2018. Tror inte dom lyckas med jobbfrågan tex. Bostadsfrågan o skolan har varit misslyckade i minst 25-30 år nu. Men Oxelösund förblir rött åtminstone mitt liv ut. Gott slut o Gott nytt Dag !

 7. Ramdalen Dag! Dags för ett nytt blogginlägg om det. Vänsterpartisterna Stig o Peter verkar kritiska till dom styrande här. Patrik Renfors har ju den nämnden. Vad tycker alliansen. Även frågan om buss-stopp här bekymrar folk. Olle som tidigare hade en bra kontakt med Mp sviks av alla idag. Tipset var alltså: Skriv ett inlägg om detta o redogör vad NI tycker. Trevlig Helg!

 8. Tror inte Finns A-kassa vann gehör. LO verkar så nöjda så då får vi ingen obligatorisk A-kassa som sköts av FK. SYND! Visst är jag kluven, men invandringen måste diskuteras ingående framöver. Alla länder i EU måste ta emot. Kostnaden gör ju att vi snart inte har pengar till något. Jag har inte blivit rasist men sanningen är ju att en ökande invandringen har ökat brottsligheten. Kanske just ”öppna era hjärtan” var orsaken till valförlusten. Annars var jag en stor beundrare av Reinfeldt. Att jag kollar SD betyder INTE att jag kommer att rösta på dom eller bli medlem. Det är långt till 2018 och som Peter Skoglund brukar skriva: Roland Karlsson har ändrat sig förr” Några kärnväljare finns inte idag. Därför är förslagen mycket viktiga. Psykvården håller inte måttet. så är det bara. Ha en trevlig vecka hälsar:Vi Tre!

 9. Vad är vänsterpartiet för parti Dag? Jag har liksom många andra upprörts av fallet Carro. Uskan som jobbar inom social psykiatrin i Nyköping. SN har skrivit om detta i flera dar nu. Jag har kollat läget och ställer mig helt på Carros sida, vilket jag är säker på att folket gör. Nicklas pratar byråkrati med mig. Blev så arg att jag bad honom fara åt helvete. Jag försöker hjälpa en ung utsatt kvinna, utan någon som helst egen vinning. Psykisk ohälsa här visar politiken sitt fula tryne. Vi alla som vill hjälpa Carro ska bli vinna detta slag som handlar om förnuft eller dumhet. Trevlig Helg Dag!

 10. Hej Dag! Det var längesen och mycket har hänt. Såg att Britta var arg på dig i SN idag. Är lite besviken på M främst i Nyköping att man inte hade någon åsikt om fallet Caroline Broberg. Nicklas Franzen o jag är ovänner nu. Nu har Carro sagt upp sig hos kommunen och skall börja jobba för ett privat vårdbolag. Blir allt mer vän med SD som stöttar o lyssnar på mig i psykfrågor. Dom kan få min riksdagsröst nästa gång. I Oxelösund går vi tillbaks till C och Bosse. I landstinget består VFP. Anette hade hört en expert på psykiatri säga i TV i princip vad jag förespråkar: Rehab-team. Sen förstår jag att Finn Bengtsson har mycket rätt. Vi måste efter nästa samarbeta med SD. Jag vet att jag svängt här. Om inte får S o M bilda regering, vilket jag tror är omöjligt. Nu är det långt till nästa val o DÖ gäller nog till 2018 antar jag. M har lite att tänka på framöver. Men lär er psykiatri så finner ni nya väljare. God sensommar Dag !

 11. För dagen finns inget som talar för en M-ledd alliansregering 2018. Jag vet att mycket kan hända på tre år. I Oxelösund är det tyvärr också kört. I vårt landsting styr ju S o MP plus C o FP utan egen majoritet. Men M vinner ju inga nya väljare där heller. Det gör bara VFP o SD. Ni måste börja lyssna på folk. Skrev nyss en insändare om vår psykiska ohälsa. Ingen sosse eller moderat lyssnar på mig o har inte gjort så dom dryga 20 år jag skrivit om detta. Fast idag börjar alltfler ”experter” föra fram mina åsikter. Vi kan inte fortsätta pensionera unga människor och ge dom ett liv i utanförskap. Därför behövs mina Rehab-hem. Hör av Dig om du har tid o lust. Kommer att öka skrivandet i SN om detta framöver.MVH: Fisken!

  1. Att ingen lyssnar på dig är väl fel beskrivning. Men om du menar att det inte blir som du vill så stämmer det bättre.
   Psykisk ohälsa är allvarligt i allmänhet och för unga i synnerhet.
   Därför har M i länet lagt en motion i ämnet. Har ännu inte fått något svar från kommunen.

   Jag har ju aldrig varit het på att blogga men att träffa personer live är något jag verkligen gillar.

   Kul att du fortsätter att skriva debattinlägg och att du hör av dig.
   Vi kan väl ta senaste nytt på torget vid tillfälle.

 12. Mitt tredje o sista inlägg i denna konversation blir en fråga: Varför lever bara SD:s Nyköpings-blogg? Just SD är för dagen det enda parti som ökar. KOM IGEN!

 13. Nej Dag att lyssna på mig tar dagar o tålamod. Har väl skrivit om detta i dryga 20 år nu. Sämst att lyssna på mig har varit S o M genom åren. Fanns några folkpartister förr som verkligen lyssnade. Bla. deras förre partiledare Bengt Westerberg. Sen fanns även folk i Nyköping som DÅ talade om det glömda Sverige. Idag har även dom glömt. Det märks på deras siffror numera. Sen tycker lika synd om äldre som mår dåligt. Psykiatri Dag det är livet från vaggan till graven. Nu kollar jag SD i dessa frågor framöver. Sen utvärderar jag. För okunigheten hos våra politiker är skrämmande. Jag har ju en unik kompetens då jag vet biverkningar av mediciner tex. Jag vet att det finns en väg ut. Att M då som säger sig vilja stå för arbetslinjen och vill bekämpa utanförskapet inte ens vill lyssna beklagar jag. Börjar fö. märkas även på era siffror. Kom igen Dag!

 14. Tyvärr vet jag ju Dag att M INTE är intresserade av dessa frågor. Minns att Ulf Kristersson avfärdade mig rätt snabbt med orden: Detta är svårt. Har idag ringt SD:s presschef. Här blev ju deras partiledare själv drabbad så kanske dom har större förståelse. Nu tar ju S bort stupstocken och det kanske löser dom ekonomiska problemen för några. Men problemet kvarstår även med S:s lösningar som ofta leder till sjukpension. Har ju försökt prata med Magnus Leivik, som jag verkligen gillar. Han sa lite arrogant att jag tror att vi löser problemen med att bygga hus på landet. Tror inte jag sagt det. Tyvärr löses inte problem utan en större rehab. Jag menar att det är bättre att satsa på rehab i stället för sjukpension o livslångt utanförskap. Men jag har ju alltid fel enligt S o M.

 15. Efter samtal med Anette så är även SD-dörren stängd. Vi får nöja oss med soffan dom få val vi har kvar att rösta i. Det ville ju Anette redan vid förra valet. Tre konflikter är åtminstone en för mycket. Vi hade rätt i alla tre. Nej M finns inte med i någon. Men era förslag om nya karensdagar och inga svar på den psykiska ohälsan gör att M FÖR DAGEN känns helt fel. Ha en fin höst i vår vackra kommun. Anette krockade med en stolpe vid ICA. Det har visst många gjort. Trots tratten så kör många på den. Nu är vi utan bil en vecka. Blir en prövning men det man måste klara, brukar man klara. Fast vi klarar oss med 3000. Kostar säkert 25-30.000 att fixa allt. Anette kommer aldrig att åka in där mer utan parkerar vid stora parkeringen. ”Greven” hade visst kört in i samma stolpe. Du ser den jämte nya kundvagns-parkeringen. Vi ses !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*