Möter ny företagare!

Oimageimage

 

Det är torsdag mellan 17-18 och jag passar på att träffa en ny företagare i Oxelösund. På bilden är det ägaren, Isa.  I lördags öppnade han butiken MY WAY på Järntorget. Han säljer tobak, godis, läsk m.m. En uppfräschad, ren och snygg butik.

Han kom från Syrien för 26 år sedan. För honom är det en självklahet att arbeta och sörja för sin familj. Han verkar stolt när han pratar om sin fru och tre barn.

Nu satsar han på sin nyöppnade butik i Oxelösund. Vi pratar förstås om allt möjligt. Isa är klar och rak om vad han tycker om saker och ting.  Inga krusiduller. Det gillar jag.  Tackar för gott kaffe och önskar honom lycka till med butiken.

Pratade med två andra, sedan länge etablerade butiksägare utmed Järntorget.  Där var det också klara budskap vad de tyckte. En sak jag måste undersöka vidare. Men det återkommer jag till inom kort.

Hälsningar från Din lokala politiker

Dag Bergentoft

Dag.Bergentoft@oxelosund.se       070-567 66 55

 

 

 

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Möter ny företagare!

 1. Trots denna fina man vill M kasta ut allt fler och därmed närma sig SD i sin politik. Därmed är dörren stängd för mig. Tråkigt!

  1. Roland!
   Jag vill inte kalla det för att kasta ut. Inte har vi en bra flyktingpolitik när det inte finns bostäder i landet och anläggningarna är fulla, höga kostnader och kanske det absolut värsta, handläggningstiderna som är helt orimligt långa. Det pratas om att bygga bostäder men det vet vi av erfarenhet att det tar tid. Min personliga åsikt är att det är beklämmande när Sverige börjar bygga tältläger.
   Det fanns och finns ett behov av att få ordning inom hela Europa att hjälpas åt när folk flyr sina länder.
   Vi måste också upprätthålla ordning i landet. Enligt statistiken har Sverige tagit emot drygt 160 000 flyktingar. Om vi sedan lyssnar på initierade källor inom polisen så kan det vara ungefär lika många som kommit in i landet men som inte är registrerade.
   Jag har ett stort hjärta och känner verkligen att Sverige ska vara bra på att ta emot flyktingar och var duktiga på integration. Men så ser det inte ut idag.

 2. Nu vill S förhindra flyktingar att ta emot nära anhöriga. M går ett steg längre. Verkar som både S o M vill blidka oppinionen och folket JUST NU. Båda vill närma sig SD. Kriget i Syrien är inte slut och dom värsta flyktingströmmarna ligger framför oss. Att det inte byggs mer är en skandal. M av idag verkar fjärma sig från allt Reinfeldt o Borg stod för. Det gör mig ledsen. Skall snart bli farfar Dag så jag vill vara positiv. Hej!

  1. Jag är av den åsikten att vi inte ska bygga upp tältläger. I ett välfärdsland ska det byggas bostäder där alla kan bo och kan välja den typ av bostad som passar plats, smak och plånbok.
   Sverige har per capita tagit emot mest flyktingar inom EU. Att M nu anser att vi ska ta en paus anser jag bra. För att hinna ifatt med utredningarna inom Migrationsverket, snabbare process överhuvudtaget, kommuner hinner att byggga bostäder ( här behöver ny lagstiftning komma på plats för att snabba upp processen) osv.
   Det är nog som du skriver – mycket av flyktingströmmarna ligger framför oss.
   När Fredrik och Anders regerade såg situationen annorlunda ut.

   Grattis till att du ska bli farfar. I maj blir jag morfar. Härlig känsla.

 3. Att Roland Karlsson har dålig koll på migrationspolitiken är bara att konstatera.

  Vilket är ytterst tråkigt när man behöver diskutera den med fakta och inte med vad en ”partisk” press/politikerkår har levererat.

  Fördomar och okunnighet skapas, om man inte lär sig att ta in fakta i debatten. Tyvärr så har fakta fått stå åt sidan, i den svenska migrationsdebatten.

  EU säger att 6 av 10 asylsökande har kommit av ekonomiska skäl och INTE av ”flyktingskäl”. Vet inte om du har missat den uppgiften , Roland?

  Sedan har du dålig koll på varifrån de i ”flyktingströmmen” kommer ifrån. Jag skickar dig här en länk från Migrationsverket , så kan du kolla själv. Hoppas att du då upptäcker något.

  Kul att du har fått fart på moderatbloggen Dag.

  Det behövs diskussionsforum på ”lokaltidningen” med berörda lokala politiker. Hoppa att de andra ”DÖnickarna” får fart på sina bloggar.

  Ha det gott Dag och Roland.

  Hälsas från ett vackert Oxelösund.

  http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac387159be0/1451642643512/%C3%96versikt+statistik+2015.pdf

 4. Vill tacka för grattande i förskott till farfar. Då passar jag på att gratta i förskott till att du skall bli morfar. Du skall ha beröm för att din blogg lever igen. Tyvärr har dom flesta lagt ner. Sen blir aldrig jag och Peter Skoglund överens i flyktingfrågan och då känns debatt meningslöst. Därför skriver jag inte mer på SD-bloggen eller Petterssons. Men vi får tycka olika Peter och jag önskar dig allt gott också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*