Småbåtshamnar och gästhamn!

6d9e1941d96c7db19ab69f8f2625fb25

Oxelösund är nedsolkat av och fick ett dåligt rykte när entreprenören Proamarina drev småbåtshamnarna. Nu är de äntligen borta men det blev till ett högt pris. Att det blev så  grundade sig i ett dåligt arrendeavtal och som låg till grund för förhandlingarna. Det fanns inte mycket att förhanda kring. Moderaterna drev frågan hårt för att Promarina skulle bort och att kommunen måste söka efter någon annan att ansvara för drift och skötsel. Nu är det på gång. Men….

…det måste bli bra från början. Men nu ska majoritetens politiker peta i småsaker. Som gjort för att det ska bli fel…. från början.

Fastighetsbolaget Kustbostäder ska, enligt ägardirektiv, ansvara för drift och skötsel.  Men kommunen ska sköta avtalsskrivande, skicka ut fakturor. Att svara på kundkontakter antar jag ingår också men det känns oklart vem som ska göra vad mellan parterna. Det finns inget avtal.

På kommunstyrelsen sist så lämnade Moderaterna ett annat förslag att lägga hela uppdraget på KBAB som en egen resultatenhet.

Vi anser inte att den föreslagna organisationen med en uppdelning mellan kommunförvaltningen och Kustbostäder är  optimal och det finns stor risk  att det orsakar dubbelarbete och otydlighet i kundrelationerna. Kustbostäder har en väl fungerande administration att hantera det 1000-tal avtal på samma sätt som man hanterar sina hyresavtal. Man har vidare en etablerad kundtjänst som fungerar under kontorstid och har nära kontakt med driftorganisationen.

Redan under kommunstyrelsen så kom en fråga upp hur man skulle förfara med elström som finns vid vissa bryggor. Under drygt 20 min diskuterades en detaljfråga, av politiker. Skrämmande dåligt. Eller låt kalla det för Grönköping.

Vi får väl återkomma i fullmäktigen den 17/2 i frågan då beslut ska tas.

 

2012_07_09-19_36_54-6060_2048L

 

image

 

Hälsningar från Din lokala politiker!

Dag Bergentoft      Dag.Bergentoft@oxelosund.se 070-567 66 55

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*