Dags att byta ut den politiska majoriteten!

image

Det är alltid lika tråkigt när ett företag inte har tillräcklig lönsamhet. Det blir också en otrygghet bland de anställda.

Men för de flesta var det väntat att bokslutet skulle visa underskott och att åtgärder skulle komma att vidtas. Men Inte inte hur stora konsekvenser det skulle bli.

Under det sista halvåret har jag tagit upp frågan i bl.a. kommunstyrelsen i Oxelösund. Att vi bör ha en plan för om det händer något exceptionellt inom SSAB. Vad gör kommunen om ganska många anställda sägs upp. Då med bakgrund:

SSAB:s kvartalsrapporter är negativa, svag orderingång, globala konkurrensen, aktien rasar, pålagor som regeringen beslutat om eller kommer att besluta om, stålföretag i England som lägger ner m.m.

SSAB:s ledning var inbjudna till en företagslunch i december där det avrapporterades en mycket dyster situation. Ställde givetvis frågan om tips kunde ges till kommunen om den negativa situatioen fortsätter. Svaret var klockrent. Planera. Kan det bli tydligare?

Så sent som den 27/1 tog jag upp frågan på nytt i kommunstyrelsen. Svaret blev: ”Vi är positiva”. Mitt svar: ”Jag är också positiv men är realist och omvärldsmedveten”.

Men majoriteten är totalt overksamma. Verkar som de inte vill ta i frågan eller kanske inte vet hur det ska hanteras och att vara proaktiva.

Men vi vet ju redan att:

Arbetslösheten i Nyköping ligger på 8,4 % och i Oxelösund på 12,4 %.

Ungdomsarbetslösheten minskar i riket men ökar i Oxelösund. Man behöver få ungdomar i kommunen att söka yrken utanför kommunen att börja pendla.

Kommunen behöver givetvis en plan för att hantera helheten. Vi bör också diskutera och planera med  Nyköping då vi berörs av varandra så starkt.

Det är dags att byta ut den förlamade politiska majoriteten.

Kommer inom kort med ett häpnadsväckande uttalande från en ledande politiker vad gäller företagande i kommunen.

image

Hälsningar från Din lokala politiker

Dag Bergentoft   Dag.Bergentoft@oxelosund.se 070-5676655

image

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*