”Att rita om en karta är inte bara att rita om”

Det blir intressant att ta del av förslaget i morgon om indelning i regioner.

M: Storregioner måste bygga på bred politisk enighet http://www.dagenssamhalle.se/debatt/m-storregioner-maste-bygga-pa-bred-politisk-enighet-23192

 

Vi hörs!

Din lokala politiker

Dag Bergentoft

image

 

 

7 thoughts on “”Att rita om en karta är inte bara att rita om”

 1. Jag tycker förslagen om nya regioner är BRA. Jag vill inte dela Sörmland. Älskar Sörmland för mycket för det. Alla regioner får över 1 miljon invånare vilket jag tror behövs i framtiden. Komiskt nog tycker jag oftast som sossarna. Ett parti jag ALDRIG mer kan rösta på. Så visst har politik humor. Sen bor ju dom flesta sörmlänningar i norr. Norrköping och hela Småland räcker gott o väl till. Såg i SN att du inte gillade detta. Men det gör jag. Ha en bra dag Dag!

  1. Tack för ditt inlägg Roland. Jag tycker inte som du. 1,7 miljoner invånare i förslaget är en sak. Men ytan är väldigt stor och med 64 kommuner. Vet inte om du ser vilka möjligheter Älvdalen och Oxelösund kan samverka, nå en bra demokratisk process, hur vi samverkan kring jobb, utbildning, trafikförbindelser.
   Men jag turistar gärna i Älvdalen och om vi så vill från båda kommuner kan vi upprätta ett samverkansavtal utan att bilda region.

   Nu ligger förslaget och nu ska alla län fundera, Sörmland ska diskutera, 9 enskilda kommuner + landsting ska diskutera, de enskilda partierna ska ta ställning. Men som sosse så vill väl du att andra ska bestämma och sedan ställer vi oss i ledet med mössan i hand.

 2. Det sista var bara dumt Dag. Du vet mycket väl att jag tar strid och mest har jag gjort det mot sossar. Sen vill jag ha rättvisa för alla svaga medborgare. Då blir jag inte poppis hos moderater.

  1. Poppis eller inte. Det är bra med debatt. Jag tycker inte om överhöghet – alltså att man på regeringsnivå ska bestämma över hur vi på bästa sätt ska formera oss i kommuner och län.

 3. För mig är det viktigaste att vi blir av med nuvarande landsting fortast möjligt. Jag har ju förordat stat o kommun. Men stor-regioner är väl ändå bättre än idag. Mina frågor har alltid varit att värna dom svaga. Kan inte påstå att jag varit framgångsrik. Den psykiska ohälsan ökar. Fattigpensionärer ökar. Skulle kunna rabbla länge till. Sen märker inte jag någon skillnad om S eller M styr. Så säger även folk till mig. TYVÄRR har detta gynnat SD som sprider populism och ett invandrar-hat.

 4. Men Dag V fick 5% i senaste valet. Nej makten står mellan S o M och tyvärr SD. S o M lika som bär den fattige göre sig icke besvär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*